Ziua Darwin 2015

1. Zilele i

Cu ocazia aniversării a 206 ani de la nașterea lui Charles Darwin, vă invită la o serie de evenimente în care se va discuta despre importanța teoriei i. Evenimentele vor avea loc în zilele de 10, 11 și 12 februarie, cu începere de la 18:30, la librăria Humanitas Kretzulescu.

Intrarea liberă.

Program:

  • Marți, 10 februarie, de la 18:30
    ”Citind evoluția” – discuție pe tema cărților despre publicate în limba română. Participă Alexandru Anghel – Senior Editor Editura Herald și Vlad Zografi – coordonator al colecției de Humanitas.
  • Miercuri, 11 februarie, de la 18:30
    ”Pe urmele i” – discuție despre relația dintre paleontologie și . Participă Conf. Dr. Mihai E. Popa, paleontolog și profesor la Universitatea din .
  • Joi, 12 februarie, de la 18:30
    ”Darwin și după Darwin” – discuție cu prof. Mircea Flonta despre munca de cercetare care a dus la publicarea ”Originii speciilor” și schimbările științifice și sociale declanșate de teoria darwinistă.

darwinday.ro

http://www.facebook.com/events/422884044531259/

 

2. Darwin Day

De la momentul în care primul hominid a pășit pe Terra și până la viitorul supertehnologizat în care vom coloniza alte planete, cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului.

Expoziția „Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile” reprezintă o întreprindere unică în prin care artistul plastic Eduard Olaru dezvăluie misterele i, prezentând peste 50 de planșe educative ce ilustrează complatea arborescentă a hominizilor și a diverselor specii de oameni, modul de viață al acestora și particularitățile anatomice ale fiecărei specii în parte.

În cadrul evenimentului Darwin Day care se va desfășura în eleganta Casei Eliad (Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3), vor vorbi profesori, oameni de , scriitori și jurnaliști de într-un science show live și interactiv, pe axa -Timișoara-Satu Mare.

http://www.facebook.com/events/500010356803597/

Lasă un comentariu