Darwin Day 2015 2
CategoriesRubrica de Știință

Ziua Darwin 2015

1. Zilele Evoluției

Cu ocazia aniversării a 206 ani de la nașterea lui Charles Darwin, ASUR vă invită la o serie de evenimente în care se va discuta despre importanța teoriei evoluției. Evenimentele vor avea loc în zilele de 10, 11 și 12 februarie, cu începere de la 18:30, la librăria Humanitas Kretzulescu.

Intrarea liberă.

Program:

  • Marți, 10 februarie, de la 18:30
    ”Citind evoluția” – discuție pe tema cărților despre evoluție publicate în limba română. Participă Alexandru Anghel – Senior Editor Editura Herald și Vlad Zografi – coordonator al colecției de știință Humanitas.
  • Miercuri, 11 februarie, de la 18:30
    ”Pe urmele evoluției” – discuție despre relația dintre paleontologie și evoluție. Participă Conf. Dr. Mihai E. Popa, paleontolog și profesor la Universitatea din București.
  • Joi, 12 februarie, de la 18:30
    ”Darwin și după Darwin” – discuție cu prof. Mircea Flonta despre munca de cercetare care a dus la publicarea ”Originii speciilor” și schimbările științifice și sociale declanșate de teoria darwinistă.

darwinday.ro

http://www.facebook.com/events/422884044531259/

 

2. Darwin Day

Participă la un eveniment-surpriză pentru toți cei pasionați de științe și tehnologii! Vino alături de Știință&Tehnică și Asociația pentru Dezvoltare Intelectuală și Personală pentru a lua parte la Darwin Day – un science show inedit și interactiv! Joi, 12 februarie, ora 18.00, la Casa Eliad din București (Mircea Vodă nr. 5, sec. 3, București), se lansează cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” de Adrian Nicolae, împreună cu ediția de februarie a revistei Știință&Tehnică, și programul educațional „Proiectul Descendenței” al ADIP, prin vernisajul expoziției „Evoluția speciei umane ilustrată prin portrete și fosile” de Eduard Olaru.

De la momentul în care primul hominid a pășit pe Terra și până la viitorul supertehnologizat în care vom coloniza alte planete, cartea „Revoluția după Darwin. Pledoarie pentru specia umană” întreprinde o fabuloasă călătorie printre marile mistere ale viului.

Expoziția „Evoluția umană ilustrată prin portrete și fosile” reprezintă o întreprindere unică în România prin care artistul plastic Eduard Olaru dezvăluie misterele evoluției, prezentând peste 50 de planșe educative ce ilustrează complexitatea arborescentă a hominizilor și a diverselor specii de oameni, modul de viață al acestora și particularitățile anatomice ale fiecărei specii în parte.

În cadrul evenimentului Darwin Day care se va desfășura în eleganta Casei Eliad (Centrul Cultural „Casa Artelor” Sector 3), vor vorbi profesori, oameni de știință, scriitori și jurnaliști de știință într-un science show live și interactiv, pe axa București-Timișoara-Satu Mare.

http://www.facebook.com/events/500010356803597/

Last Updated on 04.03.2022 by Mugo

Lasă un comentariu