Hotar
CategoriesVerde stop!

Trasarea limitelor cadastrale

Sunt mai multe firme de cadastru care oferă servicii de trasare a limitelor cadastrale (înțărușare) în București și Ilfov cu prețuri în jurul valorii de 100 lei/punct.

La un teren standard cu formă dreptunghiulară, am avut nevoie de patru puncte/coordonate. După ce am cerut mai multe oferte pe internet, am obținut, în final, prețul de 80 lei/punct.

În prima fază firma de cadastru mi-a verificat documentația terenului (dacă exista coordonatele stereo 70), apoi m-a programat de pe o zi pe alta pentru efectuarea trasării limitelor cadastrale.

Dacă nu aș fi avut coordonatele stereo 70, firma mi le putea obține, contra cost, de la OCPI.

În ziua programării, m-am întâlnit cu un angajat al firmei, la teren, care, folosind un dispozitiv specific GNSS-RTK Trimble Stonex S9III (ce bănuiesc eu că se conectează la sateliți GPS), a început să-mi găsească, la fața locului, colțurile terenului. În fiecare punct (colț) mi-a bătut, apoi, în pământ, câte un țăruș gros din lemn, pe care l-a vopsit cu spray roșu. Mai mult de o oră nu a durat toată operațiunea. La final mi-a înmânat un proces verbal, pe care l-am atașat la dosarul pentru Autorizație de Construcție.

Unii recomandă trasarea limitelor cadastrale înaintea cumpărării terenului pentru a nu avea mai apoi surprize cu suprapunerile (ex. vecinul și-a tras construcție sau gard pe tarlaua ta).

Dacă în urma trasării ar fi reieșit că viitorul gard intră pe terenul vecinului/vecinilor, atunci ar fi trebuit să depun suplimentar la dosar, acordul notarial al vecinului/vecinilor. Nu a fost cazul.

Last Updated on 03.03.2022 by Mugo

One comment on “Trasarea limitelor cadastrale”

Buna ziua,
Credeti ca imi puteti trimite si mie prin email firma cu care ati lucrat?

Am primit 2 oferte pana acum pentru un teren de 570mp si ofertele sunt intre 800 si 1000 de lei 😦

Va multumesc
Daniela Niculae

Lasă un comentariu