hotar
CategoriesVerde stop!

Trasarea limitelor cadastrale

Sunt mai multe firme de cadastru care oferă servicii de trasare a limitelor cadastrale (înțărușare) în București și Ilfov cu prețuri în jurul valorii de 100 lei/punct.

La un teren standard cu formă dreptunghiulară, am avut nevoie de patru puncte/coordonate. După ce am cerut mai multe oferte pe internet, am obținut, în final, prețul de 80 lei/punct.

În prima fază firma de cadastru mi-a verificat documentația terenului (dacă exista coordonatele stereo 70), apoi m-a programat de pe o zi pe alta pentru efectuarea trasării limitelor cadastrale.

Dacă nu aș fi avut coordonatele stereo 70, firma mi le putea obține, contra cost, de la OCPI.

În ziua programării, m-am întâlnit cu un angajat al firmei, la teren, care, folosind un dispozitiv specific GNSS-RTK Trimble Stonex S9III (ce bănuiesc eu că se conectează la sateliți GPS), a început să-mi găsească, la fața locului, colțurile terenului. În fiecare punct (colț) mi-a bătut, apoi, în pământ, câte un țăruș gros din lemn, pe care l-a vopsit cu spray roșu. Mai mult de o oră nu a durat toată operațiunea. La final mi-a înmânat un proces verbal, pe care l-am atașat la dosarul pentru Autorizație de Construcție.

Unii recomandă trasarea limitelor cadastrale înaintea cumpărării terenului pentru a nu avea mai apoi surprize cu suprapunerile (ex. vecinul și-a tras construcție sau gard pe tarlaua ta).

Dacă în urma trasării ar fi reieșit că viitorul gard intră pe terenul vecinului/vecinilor, atunci ar fi trebuit să depun suplimentar la dosar, acordul notarial al vecinului/vecinilor. Nu a fost cazul.

One comment on “Trasarea limitelor cadastrale”

Buna ziua,
Credeti ca imi puteti trimite si mie prin email firma cu care ati lucrat?

Am primit 2 oferte pana acum pentru un teren de 570mp si ofertele sunt intre 800 si 1000 de lei 😦

Va multumesc
Daniela Niculae

Lasă un comentariu