Trasarea limitelor cadastrale

Sunt mai multe firme de cadastru care oferă servicii de a limitelor cadastrale (înțărușare) în și Ilfov cu prețuri în jurul valorii de 100 lei/punct.

La un standard cu formă dreptunghiulară, am avut nevoie de patru puncte/. După ce am cerut mai multe oferte pe internet, am obținut, în final, prețul de 80 lei/punct.

În prima fază firma de cadastru mi-a verificat documentația ului (dacă exista le stereo 70), apoi m-a programat de pe o zi pe alta pentru efectuarea trasării limitelor cadastrale.

Dacă nu aș fi avut le stereo 70, firma mi le putea obține, contra cost, de la OCPI.

În ziua programării, m-am întâlnit cu un angajat al firmei, la , care, folosind un dispozitiv specific GNSS-RTK Trimble Stonex S9III (ce bănuiesc eu că se conectează la sateliți GPS), a început să-mi găsească, la fața locului, colțurile ului. În fiecare punct (colț) mi-a bătut, apoi, în pământ, câte un țăruș gros din lemn, pe care l-a vopsit cu spray roșu. Mai mult de o oră nu a durat toată operațiunea. La final mi-a înmânat un proces verbal, pe care l-am atașat la dosarul pentru Autorizație de Construcție.

Unii recomandă a limitelor cadastrale înaintea cumpărării ului pentru a nu avea mai apoi surprize cu suprapunerile (ex. ul și-a tras construcție sau gard pe tarlaua ta).

Dacă în urma trasării ar fi reieșit că viitorul gard intră pe ul ului/ilor, atunci ar fi trebuit să depun suplimentar la dosar, acordul notarial al ului/ilor. Nu a fost cazul.

Lasă un comentariu