Sci+Fi Fest 2018 a fost sabotat de însuși Ministerul Culturii

Știință și Tehnică, o revistă cu ceva vechime în conștiința românilor, s-a apucat, ca în fiecare an, să organizeze târgul de știință și literatură SF „Sci+Fi FEST” la Biblioteca Națională. Numai că treaba asta cu știința nu prea cade bine la pupătorii de moaște de pe la noi, așa că un consilier (sau secretar de stat, naiba să-l pieptene, Mironov știe mai bine) de la Ministerul Culturii s-a gândit el să nu aprobe folosirea spațiului interior al Bibliotecii Naționale pe durata unui eveniment, care până la urmă nu făcea decât să promoveze un act cultural.

Băi deșteptăciune, de la Minister, știi de ce aveam nevoie de spațiul ăla de la Biblioteca Națională?

Nu, nu aveam nevoie nici de scaunele tale ieftine din plastic alb (ca de plajă), nici de holurile sau de atriumul clădirii și nici de cafelele de la tonomatele obosite răsfirate pe ici și colo. De cărți nici nu vine vorba sâmbăta și duminica! Aveam nevoie să ne adăpostim de soare/ploaie și să mergem din când în când și la budă. Niște nevoi elementare aș zice eu pentru un stat european care se pregătește să ia președinția UE în câteva luni.

Și uite așa un eveniment științific și literar cu priză la publicul tânăr s-a dus dracu din cauza ploii.

Sâmbăta a mai fost cum a mai fost dar duminica se anunța foarte aglomerată în evenimente și ce să vezi, evenimentele care trebuiau să se lungească până în noapte au fost anulate din cauza vremii nefavorabile, în așa fel încât la ora 5 s-a și încheiat Sci+Fi Fest 2018, pe repede înainte.

Așadar, domnul sau doamna consilier al Ministerului care te plătește să faci astfel de evenimente, te simți bine în pielea ta știind că ai sabotat un eveniment cultural la care nu ai contribuit cu nimic deși lucrurile ar fi trebuit să stea puțin invers?

Ca să îl citez pe Mironov, ești mândru/mândră „să fii un avocat al răului”?… Mironov ce-i drept e un romantic când spune asta. Eu aș zice că de fapt ești un avocat al incompetenței și mai pun pariu că ești de pe la PSD, căci altfel nu se explică…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.