În calitate de partener la Bucharest Technology Week, ASUR a organizat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, miercuri, 25 mai, începând cu ora 18:30, o discuție despre rolul tehnologiei în educație – despre cum și când sunt utilizate noile tehnologii în procesul de predare, care sunt schimbările preconizate pentru următorii ani, dar și despre cum evoluează procesul de educație atunci când profesorii adoptă noile tehnologii.
Invitați au fost:
- Mădălina Iorga (co-fondator al Centrului de Creație Tehnica pentru Tineret – inventeaza.ro)
- Florin Stanciu (explorator sapienţial – genetician – autor)
- Ancuța Bontaș (profesoară de biologie și vicepreședinte ASUR)
Moderator: Alina Lupeș
Pentru cei care încă nu au aflat, Bucharest Technology Week reunește lideri și pasionați de tehnologie pentru o săptămână de evenimente în tot orașul. De la conferințele principale care stau la baza conceptului până la expoziții mari și întâlniri restrânse, BTW creează o platformă de networking și învățare pentru cei 10,000+ participanți.
Mișcarea se alătură evenimentelor similare din Londra, New York și Bruxelles printre altele, punând Bucureștiul pe harta internațională a tehnologiei. Misiunea organizatorilor este aceea de a incurajeze inovația și adoptarea noilor tehnologii. De asemenea, doresc să îi sărbătorească pe cei care susțin mediul tehnologic din București, de la studenți, tineri profesioniști, antreprenori până la directori executivi și factori de decizie din companii.
La această întâlnire au fost prezenți tineri pasionați de tehnologie, profesori, apropiați ai celor invitați etc. Menționez prezența unui domn cam pe la vreo 70-80 de ani, care a auzit de acest eveniment la emisiunea Știința în Cuvinte Potrivite de la Radio Romania Cultural și care mi-a atras în mod deosebit atenția. Entuziasmul acestui domn pentru știință era contagios, intra în discuții, punea o mulțime de întrebări, venea cu istorisiri personale și ne împărtășea viziunea sa despre viitor.
Evident domnul respectiv nu era „vorbit” de mult… M-am gândit că asta se datorează și faptului că nu are cu cine vorbi despre asemenea lucruri, majoritatea celor de vârsta sa având cu totul alte preocupări, iar tinerii nu prea au răbdare când vine vorba de dezbateri științifice, etice sau filozofice. M-am întrebat, de asemenea, ce trebuie să faci ca să iți păstrezi entuziasmul atâta timp, pentru că eu la vârsta dumnealui mă văd a fi un bătrân foarte morocănos, sătul de tot și de toate…
Fotografia de copertă: Alin Roman
Fotografia de conținut: Marian Tinischi
Last Updated on 06.12.2023 by Mugo