Reguli pentru țăranii care merg cu metroul

1. Pe timpul cât se afla în incinta metroului, țăranii sunt obligați să aibă în posesie o legitimație valabilă de călătorie.

Nu merge cu „Hai bă lasă-mă și pe mine!” Dacă sari peste porțile de acces (turnicheți) iei amendă.

2. În scopul fluidizării traficului de țărani se recomandă ca deplasarea în spațiile publice ale metroului să se facă pe partea dreaptă, în sensul de mers.

Nu prin stânga, prin mijloc sau pe șinele metroului (aviz sinucigașilor care sunt de fapt niște călători grăbiți… se grăbesc să ajungă pe lumea cealaltă).

3. Se recomandă atenție la deplasarea cu ascensoarele sau scările rulante pentru evitarea producerii de accidente. Staționarea țăranilor pe scara rulantă se va face numai pe partea dreaptă a acesteia, în sensul de mers.

Pe înțelesul țăranilor: dacă îți înfășori covorul persan de gât pe post de eșarfă, riști să-ți intre ciucureii la scările rulante și apoi să vezi ce mai joci spânzurătoarea fără să vrei. De asemenea, dacă ți-e lene să o iei pe scările normale vezi că pe lumea asta sunt unii oameni care gândesc că dacă fug pe scările rulante prind o viteză mai mare decât dacă fug pe scările normale. Cum tu țărâne ți-ai împlinit visul de a te da cu metroul măcar odată în viață, să-i lăsam și pe aceștia din urmă să creadă că cele trei secunde câștigate așa, au vreo relevanță în mecanica generală a Universului.

4. Accesul în metrou pe patine cu rotile sau role nu este permis.

Tu țărane nu știi ce-s alea „patine cu rotine” așa că trecem mai departe.

5. Nu este permis accesul țăranilor în metrou cu animale și păsări vii, cu excepția celor mici, aflate în cuști sau colivii precum și a câinilor cu botniță și lesă.

Asta ți se potrivește… Uită de vremurile alea când veneai la rude în capitală și le aduceai un vițel sau un porc întreg. Regula simplificată pentru tine ar suna cam așa… Dacă orătania ta nu face ham-miau-cipcirip nu are ce căută la metrou. Dacă fac totuși altfel e mai bine să le ții închise într-o cutie cu găurele pentru aer.

6. Accesul în metrou cu biciclete este permis în zilele lucrătoare intre orele 20:00 – 23:00 și permanent în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale; accesul în tren este permis numai pe la prima ușa în sensul de mers al trenului.

Nu ești lăsat să intri la metrou dăca nu respecți orarul ăla. Fără alte comentarii.

7. Este ilegală introducerea oricărui obiect periculos în stațiile sau trenurile de metrou. În cazul în care este observat un obiect suspect sau abandonat, țăranii sunt rugați să alerteze de urgență personalul Metrorex sau orice agent de poliție sau de pază, să se îndepărteze și să nu atingă obiectul respectiv.

Știu că papornițele tale sunt grele, dar nu le lăsa pe peron în timp ce stai la coada la covrigi. De asemenea, prin obiect periculos se înțelege și orice care miroase a oaie, haine nespălate sau chiar oameni aflați în putrefacție.

8. Urcarea sau coborârea în și din tren a țăranilor care transportă cărucioare pentru copii sau a țăranilor in scaune rulante se vor face obligatoriu pe la prima ușă în sensul de mers al trenului.

Cărucioarele alea nu înseamnă papornițe cu rotile de 2 tone, da!?

9. În așteptarea trenului nu staționați dincolo de banda de siguranță marcată la marginea peronului.

Banda aia albă pe care tu o iei meteu ca să-i întreci pe toți.

10. După oprirea trenului la peron pentru deschiderea individuală a ușilor de acces în cazul trenurilor echipate cu acest sistem apăsați butonul aflat în zona de mijloc a ușii.

Pentru că merg prea mulți țărani cu metroul, Metrorex a scos această funcție. Așa că poți să deschizi ușile cu capul ca și până acum.

11. La oprirea trenului în stație țăranii care coboară din vagoane au prioritate față de cei care urcă. Se recomandă atenție la urcarea și coborârea din tren pentru a nu călca greșit în spațiul dintre peron și vagon.

Nu te îmbulzi pe ușă pentru a ocupa un loc liber înainte ca ceilalți oameni să coboare. În orice spațiu închis logica primară spune că mai întai se iese (ca să se elibereze din spațiu) și mai apoi se intră. Altfel, riști să primești un umăr în meclă când te aștepți mai puțin. Și, de asemenea, vezi pe unde calci.

12. Urcarea sau coborârea țăranilor în și din tren după anunțul de închidere a ușilor nu sunt permise. Compania Metrorex nu va fi răspunzătoare de eventualele accidente produse ca urmare a tentativei de blocare a ușilor sau de urcare sau coborâre în și din tren după anunțul de închidere a ușilor.

Treaba asta se anunță prin boxe, de aia ar fi bine să lași maneaua pe care o auzi in căști pentru mai târziu.

13. Blocarea ușilor de acces ale trenului cu papornițe nu este permisă.

Orice ai face, nu sta în ușă că te trage curentul!

14. În timpul deplasării cu trenul de metrou este interzisă sprijinirea țăranilor de ușile de acces.

Nici nu știu cum sa-ti explic sa nu mai faci treaba asta. Stai in continuare in caz ca apare vreo problema la usa cei fi prim care va zbura din vagon.

15. Pentru a nu afecta condițiile de confort se recomandă țăranilor ca bagajele de spate (rucsac, ghiozdan) să fie ținute în mână.

Prin natura ta de țărănete știm cu toții ca ești o ființă nesimțiță. Când stai cu gheozdănoiu în spate nesimțirea ți se intensifică de trei ori: nu simți când lovești pe alții, nu simți că oamenii nu mai au loc să treacă pe lângă tine și nu simți nici că ocupi spațiu cât pentru două persoane.

16. Nu se recomandă staționarea în zona burdufurilor de comunicație dintre vagoanele trenului.

Vezi 14.

17. În cazul în care este sesizată funcționarea anormală a trenului sau o degajare de fum se va acționa sistemul de alarmă și se vor aștepta instrucțiunile personalului de conducere a trenului.

Sistemul de alarmă constă în butoanele alea mari si rosii din dreapta ușilor pe care tu de obicei te așezi cu umărul.

18. În cazul opririi trenului între stații țăranii trebuie să procedeze conform instrucțiunilor personalului de conducere a trenului.

Dă-ți căștile jos de pe urechi, cască ochii, viața ta s-ar putea să depindă de asta.

19. Acționarea semnalului de alarmă din tren fără motiv este interzisă și constituie contravenție; orice abuz va fi pedepsit.

Repet. Nu te mai aseza cu umarul pe butonul roșu de lângă ușă decât dacă „arde”. Mersul la toaletă nu intră in această categorie.

20. Fotografiatul și filmatul în incinta metroului nu sunt permise fără acordul administrației Metrorex.

Acum când toți țăranii au smartfoane, această regulă e stupidă și arată cat de în urmă a rămas Metrorex la capitolul PR.

Ar mai fi o regulă pe care Metrorex-ul pare să o ignore din lista sa oficială de aici.

21. Locurile de stat jos pentru persoane speciale (bătrâni, femei însărcinate, părinți cu copii mici, persoane invalide) sunt destinate exclusiv acestora. Cine nu se regăsește în lista de mai sus și stă pe astfel de locuri, măsa-i curvă.

* Țăranii în acest context sunt acele persoane care se comportă la metrou ca și cum ar fi venit de la țară pentru prima oară în București și nu știu care-i treaba cu metroul. În acest exercițiu de imaginație niciun țăran nu a fost rănit.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.