Prometheus
CategoriesGolem14

Prometheus TED Talk 2023

TED reprezintă o serie de conferințe internaționale dedicate „ideilor care merită promovate”, organizate de fundația non-profit Sapling. Activitatea ei a început în 1984, sub forma unei conferințe care și-a propus să aducă împreună oameni din trei domenii: Technology, Entertainment și Design. De atunci, domeniul său de aplicare a devenit tot mai larg. Împreună cu două conferințe anuale – Conferința TED și TEDGlobal, TED include site-ul TED Talks video, Open Translation Project, TED Conversations, TED Fellows, programele TEDx, și premiul anual TED.

Misiunea TED, pe website-ul oficial, începe așa:

Noi credem cu pasiune în puterea ideilor de a schimba atitudini, viața și în cele din urmă, lumea. Așadar, construim aici un centru care oferă gratuit cunoștințe și inspirație de la cei mai mari gânditori ai lumii…

TED este deci, un brand internațional, o formă de exprimare de înaltă calitate a ideilor revoluționare, într-un format care a prins peste tot, inclusiv la noi – vezi TEDx Bucharest. Cine se laudă că are habar de ceea ce se întâmplă la ora actuală pe net și nu a auzit de TED, e un mare șarlatan…

Speculând succesul crescând a lui TED, firma de publicitate Ignition Interactive a lansat pe rețelele de socializare o campanie de promovare a filmului Prometheus (2012) realizat de Ridley Scott (unul dintre cei influenți și mai renumiți regizori contemporani), sub forma unui TED speech. Acesta îl prezintă pe Sir Peter Weyland (fondatorul Weyland Corp), ținând un discurs inspirațional în anul 2023.

Acțiunea filmului Phrometheus se petrece la 70 de ani după acest eveniment și descrie misiunea de explorarea a vestigiilor unei nave antice, finanțată de Weyland Corp. Aceasta vestigii sunt găsită pe o altă planetă, la care se ajunge datorită descoperirii unei hărți stelare existente în mai multe culturi ale lumii, de către arheologii Elizabeth Shaw și Charlie Holloway. La momentul în care se desfășoară acțiunea filmului, Sir Peter Weyland va fi foarte bătrân și va juca un rol important în intriga și deznodământul poveștii, a cărui trailer îl puteți vedea AICI.

Big things have small beginings…

Last Updated on 18.03.2022 by Mugo

Lasă un comentariu