Orice om îi este frică să moară ca un nimeni!

D’asta pompează Firea bani în Catedrala Prostirii Neamului, că vrea și ea un loc pe un perete ca vechii ctitori de biserici. Să se roage prostimea și la sufletul ei găunos în drum spre beciul plin de moaște.

Îți dai seama peste ani și ani cum turistul din viitor vine să vadă „căsoaia” și noi toți suntem praf de stele de nimeni n-o să-și mai amintească de noi. Și ce vede el? Îl vede pe Happy Danny pe clopot și pe duamna Fir’ar ea să fie, pe un perete cu sfinți de mâna a paișpea. Ce eroi dom’le, cum s-au luptat ei cu prostimea ca banul public să se ducă în ditamai căsoaia, când puteau să lase lucrurile să meargă de la sine și banul ăla (ochiul dracului) să ajungă la spitale, autostrăzi sau cercetare. Ăștia nu au murit degeaba, ei au făcut ceva pentru neamul românesc. Au făcut Căsoaia!

Pe de altă parte citim în presă că Finlanda și-a oferit de centenar o mega-bibliotecă iar nouă ne place să trăim în continuare în Ev Mediu. Dar ne comparăm cu ei când visăm la cum am vrea să fie și România.

Să nu mai spun că ISU a amendat de curând constructorul pentru nerespectarea regulilor în ceea ce privește securitatea la incendiu și BOR-ul ce zice? Lasă bre că noi avem har divin. N-o să se întâmple nimic. Și continuarea… numai sataniștii ard în cluburi.

Mai e câte un zănatec pe Facebook care nu vede legătura biserici-spitale și-mi zice că se poate trai foarte bine cu amândouă. Ca să nu mă repet. Domnul meu retard, nu trăim într-o societate a abundenței, iar atunci când iei banul public și-l investești aiurea înseamnă că tai din alta parte. Si de cele mai multe ori tai sau ignori investițiile de maxima importanta, cum ar fi infrastructura. Vorba unuia, degeaba o să folosim Căsoaia pe post de muzeu peste câțiva ani, că nu vine nici dracu’ să o viziteze, că deh n-are pe unde.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.