Mzs
CategoriesDiverse

Monstrul Zburător de Spaghete

Citeam zilele astea pe o rețea de socializare povestea unor elevi de liceu care au făcut o petiție către conducerea școlii, prin care doreau să renunțe la ora de religie (opțional-obligatorie). Actul democratic inițiat de elevi a fost, evident, tergiversat prin tot felul de tertipuri de către directoarea liceului și preotul-profesor de religie, iar una din cerințele invocate m-a lăsat mască.

Dacă vrei să renunți la ora de religie trebuie să aduci adeverință că ești ateu!…

Mda… pauză de consternare…

Ateismul nu este religie. Cine îi dă unui ateu adeverință? Dar unui agnostic?… O situație fără ieșire în care se apelează la birocrație pentru a amână inevitabilul…

Argumentul se baza pe modelul – altă religie, altă mâncare de pește. Elevii de altă religie decât cea ortodoxă scăpau de oră pe motiv că nu erau suficient de mulți pentru a forma o clasă separată. Cu alte cuvinte e un păcat mai mic să crezi în altceva decât să nu crezi deloc….

Pornind de la aceste întrebări și constatări, soluția mi-a fost oferite pe căi necunoscute sub forma a patru cuvinte pline de har divin: Monstrul Zburător de Spaghete!!!

Așadar… din acest moment prin împuternicirea internetului mă autoproclam Mare Preot Pastafarian (între timp o să-mi fac și niște acte aici)… ca să dau adeverințe pastafarienilor, ateilor și agnosticilor în schimbul unei beri (o bere = o adeverință).

Notă: Monstrul Zburător de Spaghete este zeul religiei-parodie numită pastafarianism. Credința principală a pastafarianismului este că Monstrul Zburător de Spaghete a creat Universul după ce a băut o cantitate mare de bere. Toate problemele și imperfecțiunile se datorează acestui lucru. Toate dovezile pentru evoluție au fost plantate de Monstrul Zburător de Spaghete pentru a testa credința pastafarienilor. Când se fac măsurători științifice, Monstrul Zburător de Spaghete este acolo pentru a modifica măsurătorile cu brațele sale de spaghete. În pastafarianism, paradisul este un vulcan de bere și o fabrică de stripperi / stripteuze. Infernul este similar doar că berea este stătută și stripperii / stripteuzele au boli cu transmitere sexuală.

Indiferent de conținutul său, pastafarianismul este o religie recunoscută în mai multe state din SUA dar și în UE. Celor care nu știu cât de puternică este Biserica Monstrului Zburător de Spaghete le recomand website-ul oficial www.venganza.org și totodată le ofer un link către Sfânta Scriptură a Monstrului Zburător de Spaghete.

The_Gospel_of_the_Flying_Spaghetti_Monster

Photo: http://i.imgur.com/TeGcG7e.jpg

Last Updated on 06.12.2023 by Mugo

2 comments on “Monstrul Zburător de Spaghete”

O, mare preot, cred în harta stelelor din imediata noastră vecinătate (partea dreaptă a icoanei)! Acesta fiind crezul meu rostit, capăt adeverință? Menționez că ofer bere, dar aș dori să o fac în cadrul ceremoniei de „Hai noroc!”

Lasă un comentariu