Aquarium 17
CategoriesDiverse

L’Aquàrium de Barcelona

Primul acvariu cu care am luat contact în copilărie a fost un borcan de murături și câțiva Guppy. A urmat apoi o serie de acvarii de dimensiuni variabile în perioada în care eu însumi am crescut Guppy, Xipho, Scalari, etc. Cel mai mare pe care l-am avut vreodată a fost de 70 de litri. Am încheiat ciclul dimensiunilor acum 7-10 ani cu Acvariul din Constanța… cel puțin așa credeam până am ajuns în Barcelona.

Un acvariu este un ecosistem acvatic artificial, a cărui existență este complet dependentă de intervenția umană. Numai cine nu a crescut pești de acvariu vreodată nu știe câtă migală și dăruire se află în spatele unui acvariu curat.

Am citit pe internet despre L’Aquàrium de Barcelona că nu este așa grozav, că nu e chiar așa de mare și ca nu-și merită banii. Acum depinde din ce perspectivă privești lucrurile… Dacă cel mai mare acvariu văzut vreodată este deprimantul Acvariu din Constanța, atunci zic eu că experiența vizitării celui din Barcelona merită timpul și prețul biletului. Niciun alt acvariu public din Europa nu e mai mic și mai prost gestionat ca cel din Constanța. Așa că eu unul am mers la sigur. Acum, dacă ai văzut unul și mai mare, atunci înțeleg să vezi părțile negative de la Acvariul din Barcelona.

L’Aquàrium de Barcelona deține 11.000 organisme încadrate în 450 specii distincte. Un bilet costa 20 euro la casă sau 18 euro dacă este cumpărat online. Pentru 300 de euro poți să faci baie cu rechinii (asta include: ghid, curs despre rechini, echipament de scufundare, un suvenir, bilete de vizitare pentru doi prieteni și asigurare). Dintre toate organismele văzute preferatele mele au fost Peștele Lună, Peștele Balon și peștii dipnoi. Pinguinii pitici m-au întristat… cred că spațiul destinat lor era prea mic.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "invalid_grant",
  "error_description": "Bad Request"
}
See here for documentation.

Last Updated on 04.03.2022 by Mugo

Lasă un comentariu