Încercarea de a ceda cota parte din drum, primăriei

Cum urile până la presupuneau un traseu ce tăia ul în două, sau un ocol pe centură (aprox. 1-2,5 h în funcție de trafic), mi-am propus ca atunci când merg la , să rezolv cât mai multe lucruri posibil.

Odată cu depunerea declarației fiscale am întrebat și de posibilitatea cedării ului de (ul are 80 mp cotă parte din ). Am fost înat de la Contabilitate la o anumită doamnă „de la IT” care se ocupa cu astfel de solicitări. Doamna respectivă mi-a oferit indicații despre cum să fac o cerere scrisă de mână, pe care mai apoi am depus-o la Registratură.

După cele, deja, 30 de zile sfinte… atunci când am ridicat Decizia de impunere a ului, am trecut și pe la doamna „de la IT”, care mi-a explicat că sunt primul sau al doilea care depune o astfel de cerere pe strada respectivă, dintr-un număr de vreo 50 de proprietăți și m-a invitat să-mi conving i să depună și ei cereri dacă doresc ca în viitor primăria să poată asfalta ul și eventual să dezvolte alte proiecte de infrastructură. Asta din punct de vedere teoretic căci practic primăria oricum nu avea planuri de investiții pentru zona respectivă. Misiune imposibilă, mi-am zis și apoi am realizat pe loc că asfaltat am prea puține șanse să văd în următorii ani.

Procedura presupune ca fiecare proprietar din cei care au pe strada respectivă, să depună o cerere de cedare către , sau măcar pe grupuri mai mici, dar care să înceapă de la ul principal. Apoi proprietarii și reprezentanți de la ar trebui să ajungă la un notar (sau invers), unde să se facă trecerea legală a urilor cotă parte din , în domeniul public.

Am văzut că cei care au case deja construite acolo și-au pus în dreptul urilor lor. O basculantă de costa în jur de 1000 lei.

Lasă un comentariu