IKEA te voi înșela cu Costică!

Îmi plăcea de tine IKEA. Până nu demult credeam că ești magazinul visurilor mele, poate și mai mult – magazinul viitorului, căci multe obiecte voluminoase pot încăpea în cutii mici, pe care, mai apoi, le-aș putea transporta cu mașină personală, să le asamblez la mine acasă singur și să mă simt și eu pentru câteva ore mare tâmplar. Îmi plăcea și mâncarea de la tine, IKEA. De fiecare dată când aveam drum prin împrejurimi treceam să mă înfrupt din chifteluțele tale de soia și să mă holbez cu invidie la pieptul tău (de pui). IKEA, m-ai ademenit să cumpăr și să mănânc de la tine, pentru că păreai exotică, erai altfel…  Erai fermecătoare precum o suedeză blondă cu ochi albaștri. Asta până când am început să te dezbrac și am văzut că ai spate, șolduri și picioare de bărbat.

E frumos să știi că la originea fiecărui obiect de mobilă IKEA s-a aflat câte un designer sau arhitect suedez (de preferat femeie) care s-a gândit mult-mult timp cum să facă un pat care să intre în câteva cutii late și subțiri, însă, uneori când vezi că elemente de susținere a greutății sunt făcute din bucăți de lemn lipite la mijloc (un fel de reciclare a masei lemnoase), te gândești că poate designerul ăla suferă de anorexie și e atât de slab încât chiar dacă ar țopăi în patul ăla cu tot neamul lui n-ar avea cum să rupă ceva. Bun, dar tu nu ești anorexic și ție ți s-a rupt o stinghie din somieră patului, ce mare scofală, mergi la IKEA și iei una nouă. Greșit!… Sau mai bine zis – imposibil! Așa am aflat eu că IKEA nu vinde piese de schimb. Vrei o stinghie de la somieră, un șurubel sau orice componentă stricată sau pierdută, trebuie să cumperi patul cu totul.

Păi bine măi IKEA, tu care trăiești din bucăți asamblate, ce e așa greu să faci un depozit, magazin, service ceva, de unde muritorul de rând ar putea să-ți înlocuiască piesele?

Eu vreau să cumpăr de la tine, dar tu nu mă lași. Preferi să-l angajez pe nea Costică tâmplarul cartierului, să-mi imite niște stinghii din alea ca ale tale.

Bașca că nici nu mai vrei să vorbim (de unde să știu eu că ai spate și șolduri de bărbat?). Am completat formularul ăla de pe site-ul tău de nenumărate ori, ba cu o întrebare despre piesele de schimb, ba cu întârziatul transportului și cu toate astea nu primesc decât răspunsul ăla automat prin care ai luat la cunoștință că am trimis eu o sesizare.

IKEA, m-ai fermecat de mi-am mobilat toată casa cu tine și apoi m-ai abandonat. IKEA, mă voi întoarce la Costică!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.