idei_cusute_2
CategoriesDiverse

Idei cusute cu ață roșie

Pe Dana, omul din spatele ideilor cusute o știu de pe Facebook. Îmi amintesc că la un moment dat am întrebat-o dacă ideile (în general) sunt cusute cu ață roșie…  A trecut aproape un an și jumătate de atunci… și iată ce am primit prin curier…

Plicul era moale la pipăit şi venea de la o adresă corporatistă… Știam că aveam să primesc ceva dar discrepanța dintre adresa de expediere și ce ar fi putut fi în plic… m-a pus oarecum în încurcătură… Apoi după ce am deschis pachețelul prins cu ață roșie (ce se găsea în plic), mi-am amintit ce anume mă atrăsese la Idei Cusute, în clipa în care am dat like/follow/add la pagina cu același nume, în una din călătoriile mele faisbookiste….

idei_cusute_1

Dana e un om normal care a pornit pe drumul celor mulți (mulți și corporatiști… :D), ca mai apoi să se detașeze, căutând să facă ceva frumos în timpul ei liber. Dana și proiectul său Idei Cusute îmi amintește de ceva ce eu am lăsat undeva în trecut… Pe scurt e vorba de nevoia de manualitate… Adică de a face ceva cu propriile tale mâini… În copilărie nu aveam cine știe ce resurse financiare, însă aveam multe nevoi… Nevoia te învață să fii creativ… Atunci când nu ai … îți faci… iar când îți faci… înveți… și cu timpul te perfecționezi… E o lecție pe care am învățat-o din nevoie, transformată mai apoi în principiu de viață, după care mă ghidez uneori.

Dana nu coase din nevoie… ci din pasiune. Și bănuiesc eu că actul în sine o relaxează și o face să se detașeze de munca de zi cu zi… 😉

Iată ce spune Dana despre pasiunea ei:

În urmă cu câțiva ani am redescoperit cusutul, părăsit în vremea școlii, odată cu ieșirea din copilărie. Ei bine, s-a întâmplat brusc, într-un moment de echilibru, în care toate se așezaseră în locul potrivit, iar eu descopeream cât timp liber am și mă întrebam ce mi-ar plăcea să fac cu el. Mașina de cusut s-a găsit în familie și a urmat construirea fondului de materiale, fond din care folosesc constant și pe care îl completez de câte ori am ocazia. Am continuat să cos și să învăț singură, să descopăr soluțiile pentru ideile mele. Cu fiecare obiect finalizat, m-am simțit mai împlinită, mai fericită că din mâinile mele a ieșit ceva concret, palpabil, dar în același timp frumos și util. Între timp, din ce în ce mai multe obiecte luau drumul prietenilor, colegilor și tot așa din ce în ce mai departe, ajungeau cadouri pentru oameni dragi, din țară sau din străinătate. Mi-am căutat atunci un nume prin care să pot defini ceea ce fac și, la începutul anului 2011, am găsit potrivit ca spațiul meu creativ să se numească Idei Cusute. (interviu Revista Atelierul)

Mai multe despre Idei Cusute (cu sau fără ață roșie) găsiți pe blogul Danei – http://ideicusute.wordpress.com sau pe Facebook.

Lasă un comentariu