No End In Sight
CategoriesDiverse

Here & Now

Aseară am participat la vernisajul expoziției lui Dominic-Petru Vîrtosu la invitația prietenei mele Laura Buzatu care este curatorul lucrărilor lui Dominic și unul din organizatorii evenimentului.

În deschidere au vorbit pe rând despre lucrările autorului, profesorul și scriitorul Gabi Niculescu, scriitorul Eugen Cadaru, Laura Buzatu și Dominic-Petru Vîrtosu. Cel mai mult au vorbit scriitorii… cam 10 minute de căciulă. Însă și mai mult au vorbit lucrările lui Dominic care au fost expuse pe coridoarele Facultății de Management.

Dintre lucrările care mi-a plăcut aș enumera No End in Sighn (traducere: tabloul ăla cu cei trei iepuri care călătoresc cu o barcă în timp, pe care ai putea să-i vezi numai după ce ai fumat ceva dubios), Racing Bull (traducere: boul negru care privește admirativ uscătoria secretă a unui pension de fete), Magic Cake (traducere: un fel de zeitate a supraponderalilor) și piesa de rezistență Interstellar Candy (traducere: cosmonautul care ademenește extratereștrii cu bomboane fondante). Mai este o lucrare semnată de Dominic care îmi place, dar ea nu a fost prezentă în expoziție.

Photos: dominicvirtosu.ro

De fapt, eu am venit pornit să vânez cosmonauții de care mai auzisem câte ceva, însă Eugen Cadaru ne-a atras tuturor atenția asupra iepurilor – un alt motiv care se tot repetă în universul artistului și care aseară a fost mult mai vizibili decât cosmonauții mei… În broșura pe care a primit-o fiecare invitat, Eugen vorbește despre simbolistica acestor făpturi inconștiente… Versiunea personală a artistului asupra semnificației iepurilor a rămas însă un mister pe care acesta intenționat sau nu, a dorit să-l alimenteze mai departe… Arta până la urmă trebuie mai mult simțită și mai puțin explicată.

Și totuși, eu am zărit ceva la iepurii ăia… o grimasă cunoscută…

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Photo: GreGfield

În drum spre casă s-a produs declicul. Am mers pe urmele cosmonauților și am dat de Frank din Donnie Darko!… Poate că, în 28 zile, 6 ore, 42 minute și 12 secunde, lumea se va sfârși.

* * *

Artist, designer şi creator de concepte, Dominic Vîrtosu se ocupă de tot ce înseamnă creație pe vizual. De la spoturi de advertising la grafică de televiziune, de la artă digitală la pictură în ulei. (specialistincomunicare.ro)

Expoziția „Here & Now” a avut loc în perioada 15 ianuarie – 28 februarie 2015 în incinta ASE, clădirea Ion N. Angelescu.

Last Updated on 04.03.2022 by Mugo

Lasă un comentariu