Gândăciuni #6

Ce nu am menționat în ultima mea postare despre RomCon-ul de la Suceava din acest an, este faptul că printr-un concurs de împrejurări am ajuns în grupul celor care au făcut propunerile pentru lista ce va fi supusă votului public, privind premierea simbolică a principalelor domenii de exprimare creativă din SF-ul românesc, pentru anul 2014.

Pus în această poziție am găsit destul de tentantă posibilitatea de a mă auto-nominaliza la anumite secțiuni, cum de altfel cineva* ne-a demonstrat, de curând, că se poate. Ar fi fost însă un act lipsit de etică și poate și de bun simț.

Apoi, am fost anunțat că a existat cel puțin o nominalizare pentru golem14.com la secțiunea Blog din categoria Promovare / Popularizare, ceea ce mi-a oferit o oarecare satisfacție personală… Din aceleași considerente, am ales ca această satisfacție să rămână strict personală și în consecință golem14.com nu va apărea printre nominalizări.

După această experiență vă pot împărtăși că oamenii implicați în organizarea acestui eveniment își doresc ca treaba să meargă bine, corect, democratic și fac eforturi în acest sens… Găsesc că anul acesta e prima tentativă serioasă de a digitaliza evenimentul pentru a deveni astfel accesibil și celor care nu vor fi prezenți la Suceava dar care iubesc în egală măsură SF&F-ul. Tot anul acesta există și categorii (unele noi) cu o singură nominalizare. Prin aceasta organizatorii doresc să aducă în atenția opiniei publice existența acestor nișe SF&F, deloc de ignorat ca importanță într-un fandom.

Așadar, vă invit să vă exprimați opinia personală votând pe cei mai buni dintre cei mai buni în cele patru categorii: Literatură, Audio-Vizual, Arte Plastice, Promovare / Popularizare, în sondajele cu aceleași nume de pe site-ul oficial RomCon 2015. [button href=”http://romconsf.ro/romcon-suceava-2015/nominalizari/”] Votati! [/button]

 

* nu-i voi dezvălui numele persoanei, pentru a nu-i face publicitate negativă, vorbesc aici de situație și nu de caracterul omului.

Lasă un comentariu