Gândăciuni #3

Când amesteci Biologia și Creaționismul iese la iveală un hibrid pseudo-științific periculos precum Bruce Lipton, care satisface pe deplin nevoia unora  de a vinde o grămadă de New Age bullshit, sau pe românește… iluzii pe pâine. Din păcate povestea asta prinde contur și pe la noi sub forma unor articole intens mediatizate pe internet ce poartă titlul: „Cercetătorii confirmă: ne putem schimba ADN-ul! Iată cum!”

Pentru amatorii de hocus-pocus scientificus, care vor să creadă (și nu să cerceteze) cum că am avea control direct asupra propriului ADN, dacă ne folosim puterea gândurilor, le redau mai jos o mică poveste.

Am întâlnit pe cineva care credea cu tărie în puterea minții umane. „Dacă un meteorit s-ar îndreaptă spre Pământ, atunci toți oamenii ar trebui să se concentreze în același timp, și astfel ar reuși cu puterea minții să-l devieze de la ruta lui” spunea acesta înflăcărat. Mi-a rămas multă vreme în minte verva acestuia, nu atât pentru ceea ce spunea, cât pentru modul în care o spunea.

Cum verifici o asemenea ipoteză?… Dacă un meteorit de proporții considerabile s-ar îndrepta într-adevăr spre Pământ, ai sta încrezător cu mâinile în sân așteptând să te concentrezi alături de ceilalți, ca să vezi dacă teoria devierii funcționează, sau ai încerca să-ți salvezi pielea cumva, sperând ca impactul să nu ducă la extincția speciei umane?!…

Cam așa e și cu ceea ce propune Bruce Lipton… E frumos să crezi în ce zice el… până când faci cancer sau până când ți se naște un copil cu vreo tară genetică.

Mai multe despre subiect găsiți aici:

Lasă un comentariu