Exit Coperta 2
CategoriesCărțiPublicații

EXIT. Povestiri de dincolo.

La sfârșitul lui 2014 un articol intitulat „Concluzia unui studiu științific: Viața după moarte este reală” apărut și pe Facebook, a declanșat adevărate polemici între cei care au văzut postarea pe wall-ul lui Lucian Dragoș Bogdan. Evident, s-au găsit destui cei are au simțit nevoia de a emite propriile ipoteze pe marginea acestui subiect. Mai multe despre asta am scris aici: link

Și cum discuția era în fond una filozofică și majoritatea celor antrenați în ea erau sefeiști, ce ne-am gândit noi? Hai să facem ceva din treaba asta, s-o materializăm cumva; adică să scriem despre ea cum știm noi mai bine: povestiri SF, roman modular, antologie, lista posibilităților era nesfârșită…

Așa a luat naștere (tot pe Facebook), un grup secret numit „Viața de după…“, unde, inițial au fost invitați mai mulți suspecți de filozofeală sefeistă, care ar fi avut ceva de spus despre moarte și despre ce se poate afla dincolo de ea. Cum era de așteptat doar o parte din cei invitați au achiesat la idee. Cu toate acestea ne-am adunat, suficient de mulți entuziaști cât să pornim un proiect literar. Și pentru a-l pune în practică am stabilit de la bun început următoarele reguli:

  • Textele trebuiau să aibă dimensiuni între 20.000 și 80.000 de caractere cu tot cu spații;
  • Să aparțină unuia dintre genurile: SF, Fantastic sau Horror;
  • Tema să fie explorarea vieții de dincolo de moarte;
  • Să fie scrise la persoana I, într-o manieră care să dea de înțeles că sunt povestite unor prieteni, într-un cadru intim, etc.
  • Personajul principal (și povestitor) al acțiunii trebuie să moară (sau cel puțin el însuși să fie convins că a murit) la final.

Proiectul „Viața de după…“ a luat sfârșit la începutul anului 2016. El a văzut lumina tiparului la Editura Eagle sub denumirea de „Exit. Povestiri de Dincolo“ și a fost lansat Duminică, 3 aprilie 2016, la 11.45, la Final Frontier 2016.

Exit. Povești de dincolo reprezintă aportul a 8 scriitorii dintre care patru consacrați – Liviu Surugiu, Lucian Dragoș Bogdan, Marian Truță și Dănuț Ungureanu) și patru ucenici sau „învățăcei” – Irving T. Creve (eu), Alexandru Lamba, Teodora Matei și Florin Purluca, căci până la urmă un rezultat indirect al acestui proiect a fost și acela al transferului de cunoaștere în ale self-publishing-ului (și a publicării în general) de la cei cu mai multă experiență la cei aflați la început de drum. Fiecare povestire este precedată de o mică descriere a autorului și o imagine reprezentativă. Coperta și imaginile sunt creațiile lui John Dobro.

Din sumarul acestui volum colectiv puteți regăsi:

O picoteală mai adâncă de Alexandru Lamba
Lumină lină de Dănuț Ungureanu
O noapte fără regină de Florin Purluca
Neobișnuita viață a lui Howard Getternbach de Lucian Dragoș Bogdan
Soft de Teodora Matei
Fedya de Irving T. Creve
Înaintea învierii de Liviu Surugiu
Soledad de Marian Truță

Tuturor celor implicați (fie ei autori, grafician sau editor) le mulțumesc pe această cale pentru răbdare și mai presus de toate pentru dorința de implicare.

Volumul poate fi cumpărat de la imaginastore.com

Last Updated on 03.03.2022 by Mugo

Lasă un comentariu