valentin-nicolau
CategoriesGolem14

Editura Nemira lansează concursul literar de debut “Valentin Nicolau”

Editura Nemira se ține de cuvânt și odată cu aniversarea a 24 de ani de la înființare, lansează concursul de debut în proză care va purta numele “Valentin Nicolau”, în memoria fondatorului editurii.

Juriul va fi format din scriitorul Sebastian A. Corn (care a câștigat premiul pentru debut Nemira în 1996), criticul literar Cosmin Ciotloş și Dana Ionescu, redactor-șef al editurii Nemira.

Aceștia vor alege doi finaliști, dar decizia finală le aparține cititorilor Nemira, care vor putea vota cele două romane pe blogul editurii Nemira, după titlu, rezumat și 10 pagini la alegerea autorilor.

Romanul câștigător va fi publicat la editura Nemira în primăvara lui 2016 şi va fi lansat în cadrul Salonului Internațional de carte Bookfest.

Regulament concurs:

  • Pot trimite manuscrise doar autorii care nu au mai au romane publicate, indiferent de vârstă și indiferent dacă au mai publicat proze scurte sau fragmente de roman în antologii sau online.
  • Se acceptă manuscrise de ficțiune literară, ficțiune comercială, science-fiction și fantasy, thriller, polițist.
  • Manuscrisele se trimit până la 15 decembrie 2015, la adresa de email manuscris@nemira.ro, cu subiectul „Pentru concursul de debut Valentin Nicolau 2015″.
  • Juriul alege doi finaliști care vor fi anunțați pe 18 ianuarie 2016.
    Între 18 ianuarie și 1 februarie, cititorii vor putea vota pe blogul editurii Nemira unul dintre cele două romane (sinopsis + 10 pagini).

Câștigătorul va fi anunțat pe 2 februarie.

Cerințe de redactare a manuscrisului: documentul să fie trimis în format .doc, Times New Roman cu diacritice, font 12, spațiere 1,5.

Dimensiune acceptată: minim 200.000 – maxim 700.000 de semne cu spatii.

Text preluare de pe blogul Nemira

Lasă un comentariu