După cumpărarea unui teren, primul drum la primărie este obligatoriu

Și asta pentru că trebuie să actualizezi datele fiscale ale ului la Serviciul Impozite și Taxe Locale (lucru valabil și pentru case sau mașini). Cu alte cuvinte să completezi „Declarația Fiscală pentru stabilirea ului/i pe în cazul persoanelor fizice”

La această declarație se adaugă copie sau copii (dacă sunt mai mulți proprietari) după actul/actele de identitate și după contractul de vânzare-cumpărare (sau orice alt act de dobândire).

Termenul de depunere a documentelor este de 30 de zile de la cumpărarea ului.

Am înregistrat documentele la Registratură și după alte 30 de zile am ridicat Decizia de Impunere.

Nu-mi m-ai amintesc dacă am plătit și o taxă odată cu depunerea actelor.

Completare:

În următorul an fiscal m-am prezentat la casieria i unde am plătit primul .

Cu ocazia asta am trecut iar pe la serviciul mai sus amintit, unde, în urma unei cereri verbale, o verificare rapidă în registrele financiare locale și un e-mail cu o copie după buletin (totul a durat mai puțin de o zi) mi s-au înregistrat dările pentru în contul pe care îl aveam deja pe ghiseul.ro, motiv pentru care nu trebuie să mă mai deplasez în viitor la pentru plata ului.

* „Mersul la ”, în acest context, este valabil dar pentru localitățile și orașele mici, căci în orașele mari se merge la Serviciile de Impozite și Taxe, care sunt clădiri/instituții de sine stătătoare.

Lasă un comentariu