Și asta pentru că trebuie să actualizezi datele fiscale ale terenului la Serviciul Impozite și Taxe Locale (lucru valabil și pentru case sau mașini). Cu alte cuvinte să completezi „Declarația Fiscală pentru stabilirea impozitului/taxei pe teren în cazul persoanelor fizice”
La această declarație se adaugă copie sau copii (dacă sunt mai mulți proprietari) după actul/actele de identitate și după contractul de vânzare-cumpărare (sau orice alt act de dobândire).
Termenul de depunere a documentelor este de 30 de zile de la cumpărarea terenului.
Am înregistrat documentele la Registratură și după alte 30 de zile am ridicat Decizia de Impunere.
Nu-mi m-ai amintesc dacă am plătit și o taxă odată cu depunerea actelor.
Completare:
În următorul an fiscal m-am prezentat la casieria primăriei unde am plătit primul impozit.
Cu ocazia asta am trecut iar pe la serviciul mai sus amintit, unde, în urma unei cereri verbale, o verificare rapidă în registrele financiare locale și un e-mail cu o copie după buletin (totul a durat mai puțin de o zi) mi s-au înregistrat dările pentru teren în contul pe care îl aveam deja pe ghiseul.ro, motiv pentru care nu trebuie să mă mai deplasez în viitor la primărie pentru plata impozitului.
* „Mersul la primărie”, în acest context, este valabil dar pentru localitățile și orașele mici, căci în orașele mari se merge la Serviciile de Impozite și Taxe, care sunt clădiri/instituții de sine stătătoare.
Last Updated on 03.03.2022 by Mugo