Doua gânduri legate de „Referendumul de homofobie”

Primul gând

Cunosc, destul de bine, un individ din categoria „oamenilor catastrofă”. Individul ăsta este mare maestru la un singur lucru – la luatul deciziilor proaste în aproape toate domeniile vieții sale. Să ne fie clar: nu este retardat, nu este incult, nu este îndoctrinat religios, pur și simplu are o problemă de percepție a realității. Cu alte cuvinte, face el cum face și o dă în bară de fiecare dată. Mai mult decât atât, nu-și asumă niciodată responsabilitatea pentru deciziile luate… Pentru toate eșecurile sale întotdeauna sunt de vină: colegii, familia, statul, societatea, străinii, masonii… pe scurt ceilalți, niciodată el. Așadar… tipul ăsta este puțintel extremist, puțintel xenofob, anti-homosexuali, antivaccinist, anti multe lucruri. Per ansamblu, este ușor „dus cu pluta pe conductă”, deși este perfect integrat social. De la depărtare n-ai zice că are vreo problemă.

Nefiind un tip religios, m-a făcut curios și l-am întrebat la un moment dat ce are cu homosexualii, în contextul referendumului, pentru familie? Explicația lui a fost halucinantă.

Acest individ, consideră că dacă se legalizează căsătoria între persoanele cu același sex, familii rezultante vor avea mai multe șanse să aibă un copil (prin înfiere/sau reproducere asistată) decât va avea el ca individ singur (incapabil sa-și întemeieze o familie tradițională, datorită problemelor sale de personalitate). Cu alte cuvinte el își dorește urmași dar pentru că nu-i poate obține/crea de unul singur, luptă împotriva celor care se pot uni sub o convenție socială pentru a avea acest drept.

Sunt convins că genul ăsta de oameni cu frustrări, probleme de adaptare și lupte închipuite sunt peste tot în jurul nostru. Sunt, de asemenea, convins că explicații pentru homofobie sunt multe și variate, separate de cele ale religiei. Dar… (și aici e un mare DAR), să nu uitam câteva aspecte:

  • homosexualitatea e de când e lumea
  • homosexualitatea nu va putea fi eradicată pentru ca nu e o boală și nici o alegere
  • cu ceva vreme în urmă unele societăți erau împotriva căsătoriilor între persoanele care nu aveau aceeași culoare a pielii, care nu aveau același statut social etc. Cu ce diferă homosexualitatea de toate impunerile artificiale de până acum?
  • trăim in Europa…. hai să ne uitam în jur la ce se întâmplă (vezi harta de mai sus) și hai sa nu ne întoarcem în Ev Mediu.
  • homosexualii sunt înainte de toate oameni și orientarea lor sexuală nu le definește personalitățile. Sunt la fel de variați ca și heterosexualii.

Al doilea gând

Cum ar fi de exemplu să înlocuim homosexualitatea cu obezitatea și să facem un referendum legat de dreptul grașilor de a coexista alături de oamenii cu greutate normală? Da dom’le, imediat după referendum să fie implementate următoarele reguli:

  • La intrarea în fiecare restaurant, să fie montat câte un cântar. Dacă nu ai greutatea standard, ești dat afară. Simplu!
  • De asemenea, toți grașii să fie puși la munci cât mai istovitoare, că doar e în interesul lor să slăbească, nu?
  • Grașii să nu aibă voie în mijloacele de transport în comun, căci ocupă prea mult spațiu și fiind foarte grei duc la uzura autobuzelor sau a celorlalte mijloace de transport.
  • Grașii să nu aibă drept de vot, dacă nu au slăbit minim 10 Kg în ultimul an. Ce rost are să voteze chestii care ne vor afecta pe termen lung când ei se vor rade de pe fața pământului în câțiva ani datorită bolilor de inimă și a complicațiilor date de obezitate.
  • Și ultima cu dedicație… Grașilor, să nu li se dea voie să se căsătorească între ei, pentru că din doi grași numai un alt gras poate ieși.

Vi s-ar părea inuman să punem în aplicare regulile acestea, nu?… Să vă explic de ce. Grașii sunt mai numeroși decât homosexualii. Toți avem vreun apropiat, prieten, rudă grasă sau poate la un moment dat și noi am trecut printr-o perioadă în care am luat în greutate. Știm că nu e ușor.  Homofobii nu au persoane apropiate homosexuale și din acest motiv îi demonizează.

*Homofobia cu sensul de fobie față de homosexuali și nu fobia față de oameni, în general. Nu am găsit un echivalent în română așa că am preluat varianta englezească.

Photo și legendă: Wikipedia

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.