Despre

Mugo este avatarul meu online, un blog cu de toate… un fel de cimpanzeu pe care îl hrănească cu idei.

MUGO – un blog de S.F.” vine de la Pinus Mugo (mda, uneori mă mai simt și jep sau jneapăn), iar S.F.-ul din descriere vine de la inițialele numelui meu dar și de la faptul că promovez prin intermediul acestei platforme știința și ficțiunea (luate separat sau împreună).

Am trecut și probabil voi mai trece prin tot felul de transformări ale existenței mele virtuale. Am avut tot felul de domenii, site-uri web și bloguri pe care le-am unificat ca mai apoi să le fragmentez din nou. Comportamentul meu pe internet e aproape ciclic.

Acum, spre exemplu, mă regăsesc într-o faza în care consider că am găsit un nume de domeniu foarte ușor de reținut. Hai că e simplu. I-a încearcă! Muuuu Goooo…

Articolele științifice, posterele, prelegerile, cărțile, povestirile mele se regăsesc în secțiunea „Portofoliu”. Pe lângă asta mai există o altă secțiune, numită generic „Proiecte”, unde am strâns toate articolele mele online (publicate pe mai multe bloguri și în reviste online) și pe care le-am grupat, după cum urmează:

Golem14 – de Golem XIV, eseul scris de Stanislaw Lem și de domeniul golem14.com, sub care am scris trei ani la rând, în perioada mea de pre-debut, mă leagă amintiri deosebite. Au fost vremuri frumoase în care mă preocupam să nu ratez lansările de carte, cluburile de lectură (îndeosebi cel al Editurii Nemira) sau târgurile și evenimentele de profil și în general participam activ la fandom-ul SF&F. Postările mele din acea perioadă sunt despre recenzii de carte SF, Final Frontier-uri, Romcoane, reviste SF&F online, etc.

Rubrica de știință – diverse postări pe subiecte științifice, iar în ultima vreme, articole de popularizare a științei, pe care le semnez sau le-am semnat pentru diferite reviste.

Verde stop! – postări despre alienarea mea urbanistică (sau cum încerc eu să mă mut de la bloc la casă). Mai țineți minte jocul din copilărie în care ți se cerea să ai mereu la tine ceva verde. Eu mă asiguram că am mereu la mine cel puțin o frunză. Și acum am nevoie de verde… mult verde… o pădure întreagă!

Diverse – tot ce nu a putut fi cuprins în celelalte secțiuni ale blogului.

Spor la citit!

S.F. (Mugo)

 

No tags for this post.