Despre

logo-monkey-tricou-alb-pătrat

Sunt un om cu știință… Altfel spus sunt conștient de ceea ce sunt. Mugo este avatarul meu online – un blog cu de toate… Un fel de cimpanzeu pe care îl hrănesc cu idei.

Am trecut și probabil voi mai trece prin tot felul de transformări ale existenței mele virtuale. Am avut tot felul de domenii, site-uri web și bloguri pe care le-am unificat ca mai apoi să le fragmentez din nou. Comportamentul meu pe internet este aproape ciclic.

Acum, spre exemplu, mă regăsesc într-o fază în care consider că am găsit un nume de domeniu foarte ușor de reținut. Hai că e simplu. I-a încearcă! Muuuu goooo…

Articolele științifice, posterele, prelegerile, cărțile, povestirile mele se regăsesc în secțiunea „Portofoliu”. Pe lângă asta mai există o altă secțiune, numită generic „Proiecte”, unde am strâns toate articolele mele online (publicate în mai multe locuri: bloguri, reviste etc.) și pe care le-am grupat, după cum urmează:

  • Golem14 – De Golem XIV, eseul scris de Stanislaw Lem și de domeniul golem14.com, sub care am scris trei ani la rând, în perioada mea de pre-debut, mă leagă amintiri deosebite. Au fost vremuri frumoase în care mă preocupam să nu ratez lansările de carte, cluburile de lectură (îndeosebi cel al Editurii Nemira) sau târgurile și evenimentele de profil și în general participam activ la fandom-ul SF&F. Postările mele din acea perioadă sunt despre recenzii de carte SF, Final Frontier-uri, Romcoane, reviste SF&F online, etc.
  • Rubrica de știință – Aici regăsiți diverse postări pe subiecte științifice, iar în ultima vreme, articole de popularizare a științei, pe care le semnez sau le-am semnat pentru diferite reviste.
  • Verde stop! – Aceasta cuprinde postări despre alienarea mea urbanistică (sau cum încerc eu să mă mut de la bloc la casă). Mai țineți minte jocul din copilărie în care ți se cerea să ai mereu la tine ceva verde. Eu mă asiguram că am mereu la mine cel puțin o frunză. Și acum am nevoie de verde… mult verde… o pădure întreagă!
  • Diverse – Cutia cu de toate sau tot ce nu a putut fi cuprins în celelalte secțiuni ale blogului.

Spor la citit!

Mugo