Despre

Mă numesc Florin Stanciu și sunt genetician și autor. Pentru aceasta mă califică nouă ani de studii în domeniul Biologiei cu specializarea în Genetică, cincisprezece ani de experiență profesională în Genetică Judiciară și cărțile, povestirile ori articolele pe care le-am publicat de-a lungul timpului și despre care puteți afla mai multe în secțiunile acestui blog.

MUGO – un blog de S.F.” vine de la Pinus Mugo (mda, uneori mă mai simt și jep sau jneapăn), iar S.F.-ul din descriere vine de la inițialele numelui meu dar și de la faptul că promovez prin intermediul acestei platforme știința și ficțiunea (separat sau împreună).

Am trecut și probabil voi mai trece  prin tot felul de transformări ale existenței mele online. Am avut tot felul de domenii, siteuri web și bloguri pe care le-am unificat ca mai apoi să le fragmentez din nou. Pe internet, se pare că mă comport precum viermii de nisip din seria Dune a lui Frank Herbert.

Acum, spre exemplu, mă regăsesc într-o faza în care consider că am găsit un nume de domeniu foarte ușor de reținut. Hai că e simplu. I-a încearcă!… Mu (de la vaca face muuu) + Go (jocul chinezesc de strategie).

Articolele științifice, posterele, prelegerile, cărțile, povestirile mele se regăsesc în secțiunea „Portofoliu”. Pe lângă aceasta mai există o altă secțiune, numită generic „Proiecte”, în care am strâns toate articolele  mele online (adunate de pe mai multe bloguri și reviste), pe care le-am grupat după cum urmează:

Golem14 – de Golem XIV, eseul scris de Stanilaw Lem și de domeniul golem14.com, sub care am scris trei ani la rând, în perioada mea de pre-debut, mă leagă amintiri deosebite. Au fost vremuri frumoase în care ma preocupam să nu ratez lansările de carte, cluburile de lectură (îndeosebi cel al Editurii Nemira) sau târgurile și evenimentele de profil și în general participam activ la fandom-ul SF&F. Postările mele din acea perioadă sunt despre recenzii de carte SF, Final Frontier-uri, Romcoane, reviste SF&F online, etc.

Rubrica de știință – diverse postări pe subiecte științifice, iar în ultima vreme, articole de popularizare a științei, pe care le semnez sau le-am semnat pentru diferite reviste.

Verde stop! – postări despre alienarea mea urbanistică (sau cum încerc eu să mă mut de la bloc la casă). Mai țineți minte jocul din copilărie în care ți se cerea să ai mereu la tine ceva verde. Eu mă asiguram că am mereu la mine cel puțin o frunză. Acum am nevoie de verde… mult verde… o pădure întreagă!

Diverse – tot ce nu a putut fi cuprins în alte secțiuni ale blogului.

Spor la citit!