criminalistica_si_criminologie
CategoriesEvenimente

Criminalistică și Criminologie

Pe 8 martie 2014, am avut onoarea de a participa și de a deschide ediția a III-a a Conferinței Naționale de Criminalistică și Criminologie. În culisele criminalității de azi (vezi mai jos programul). Nu știam prea multe despre cadrul în care voi face această prezentare întrucât invitația a ajuns la mine în scurt timp.

Mi-am făcut temele cât am știut de bine și m-am dus la eveniment. Obișnuit cu atmosfera de la conferințele autohtone, eram pregătit să-mi prezint munca curajoșilor studenți de psihologie dornici de ceva nou, indiferent cât de vitrege ar fi fost condițiile. Organizarea a fost însă excelentă, auditoriul și invitații pe măsură. În spatele evenimentului nu s-au aflau profesioniști cu o vastă experiență, după cum îți venea să crezi luându-te după aparențe, ci o mână de studenți descurcăreți. Așadar, la acest eveniment am fost plăcut surprins să văd studenți la intrare, studenți în sală, studenți peste tot… Tineri, frumoși, optimiști. Doar lectorii care își etalau experiența profesională prin prelegerile susținute în cadrul conferinței, păreau de pe altă lume… Îi felicit pe această cale pe studenții din cadrul Asociației Studenților la Psihologie și Științele Educației (ASPSE), care în fiecare an devin tot mai buni în ceea ce fac și îi invit pe cei care se aventurează în a organiza conferințe și simpozioane pe meleagurile noastre, să le ia exemplul.

Sâmbătă

  • 10:30 – 12:30: Florin Stanciu – „Sistemul Național de Date Genetice Judiciare – instrument criminalistic folosit în soluționarea cazurilor cu autori necunoscuți și identificarea infracțiunilor care au același autor

  • 13:30 – 15:30: Pavel Abraham – „Drogurile și criminalitatea în context contemporan”
  • 16:00 – 18:00: Ion Duvac – „Psychological Profiler – oportunitate de nișă în psihologia românească”

Duminică

  • 9:00 – 12:00: Tudorel Butoi – „Instinctualitatea criminală”
  • 12:30 – 14:30: Alin Leș – „Psihologie criminologică și expertiză psiho-criminologică în România – Considerații, mize și repere”
  • 15:00 – 17:00: Kiss Csaba – „Infracțiunea cu motivație sexuală. Agresori și victime”

Last Updated on 07.03.2022 by Mugo

Lasă un comentariu