copacul_tinichea
CategoriesDiverse

Copacul de tinichea

În cartierul Drumul Taberei, pe domeniul public, undeva între Favorit și 34, a apărut de ceva vreme un copac metalic cu multe panouri solare pe post de frunze…

I-am zis „copac” după ce l-am împuns cu un băț și am văzut că nu mișcă. Și dacă e un copac, de ce e alb și nu maro cu verde? Sau nu e copac? E vreun jucător de ping-pong de pe altă lume? Naiba știe… Instalatorul său, oricine ar fi fost el, nu s-a sinchisit să ne lase vreun bilețel, o plăcuță, ceva, prin care să ne lumineze puțin mințile prăfuite (de la metrou), cu o explicație despre ce ar putea fi arătarea din gradina noastră.

Acum pe bune, ce e el de fapt?… O operă de artă modernă? Un element de decor stradal care va fi montat undeva pe șantierul milenar al metroului*? Factura la curent mai mică a Pub-ului de vizavi?

* Da!… Există un mit urban care spune că într-o bună zi metroul va trece și prin acest cartier.

Update: Misterul a fost elucidat cu ajutorul unei amice de pe Facebook. Este vorba de un proiect de arhitectură a spațiului public și urbanism numit VTREE – copac solar urban creat de trei arhitecți: Horia Spirescu, Anca Constantinescu și Adrian Spirescu. Pe scurt, este copacul la care te duci să-ți încarci telefonul și care îți dă și Wi-Fi gratuit.

 

Last Updated on 03.03.2022 by Mugo

Lasă un comentariu