Comunicarea de începere și cea de finalizare a execuției lucrărilor

Aceste sunt de fapt patru documente (înri) care presupun: depunerea unei de începere la , depunerea unei similare la Inspectoratul Teritorial în Construcții (ITC), plata i de 0,1% din valoarea investiției către ITC (prin transfer bancar), depunerea unei de finalizare la și depunerea unei similare la ITC, alături de dovada plații i mai sus amintite.

Având în vedere faptul că investiția nu era cine știe ce, adică nu s-ar fi deplasat nici dracu să-ți verifice șantierul pentru un gard, care uneori poate fi instalat în 1-2 zile, cei de la mi-au dat de înțeles că pot sări peste etapa lor către ITC, dar să plătesc totuși taxa aia… Ei bine, n-am făcut-o. Dacă se poate trece peste etapa aia, se poate trece cu totul (adică și fără taxă)… Voi plăti astfel de când instituțiile din vor învăța să comunice electronic între ele, în așa fel încât omul de rând să nu mai care hârtii de la una la alta.

Revenind la le către , trebuie menționat faptul că începutul lucrărilor de construire trebuie anunțat cu 10 zile înainte, motiv pentru care, indiferent că începeam propriu-zis construirea gardului sau nu, am depus această înștiințare în ziua în care am ridicat autorizația.

ATENȚIE: o serie de aspecte privind autorizarea executării lucrărilor de construcții au fost îmbunătățite prin actualizarea substanțială a Legii nr. 50/1991, la finele anului 2019. Articolul de mai sus reflectă starea de fapt existentă la data publicării lui.

Lasă un comentariu