Club Science Fiction

Distanța dintre și fantastic este tot mai mică și ne îndreptăm spre vremuri în care această distanță va fi și mai mică. Atât de mică încât nu vom mai putem face distincție între ele – fantasticul (magia) va deveni neînțeleasă… Scriitorii genului Science Fiction au prevăzut asta cu mult timp în urmă. Aceștia sunt adevărați exploratori ai realităților alternative, a ceea ce ar fi putut fi sau a ceea ce va putea fi. Prin creațiile lor literare, ei ne pregătesc pentru viitor și ne provoaca să meditam la trecut. Ambele, în ipostazele alternative.

Descoperă universul fantastic al lui , Isaac Asimov, , , , , , , și al altor scriitori de Science Fiction la Clubul de Science-Fiction dedicat adolescenților şi tinerilor din cadrul Bibliotecii „Ion Creangă”.

Moderatorul Clubului de Science Fiction, Florin Stanciu, este un evanghelist al genului. El le-a vorbit tinerilor despre cărțile, scriitorii și lumea science-fiction-ului cu diverse ocazii (East European 2015, Conferințele Bookland, etc.), participă la evenimentele care au legătură cu acest acest gen literar, îi place să recenzeze cărțile pe care le citește și din când în când mai și scrie…

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Societatea Română de Science Fiction și Fantasy.

Temele întâlnirilor:

  • 5 noiembrie – SF-ul apocaliptic şi post-apocaliptic
  • 12 noiembrie – Dieselpunk
  • 19 noiembrie – Space opera
  • 26 noiembrie – Planetary romance
  • 3 decembrie – Călătoria în timp
  • 11 decembrie – Mistery fiction

club_sf_2

Eveniment pe Facebook

Lasă un comentariu