Altered Carbon Joel Kinnaman
CategoriesGolem14

Carbon modificat

Înainte să văd Carbon modificat scriam în Omnium despre cipul implantat la naștere fiecărui om, care îi va stoca întreaga experiență de viață. Carbon modificat (sau Carbon alterat cum îl mai traduc unii) se bazează pe un roman scris în 2002 de Richard K. Morgan. Ideea transferului de conștiință nu e nouă, însă se pare că industria filmului o folosește tot mai des în ultima perioadă în combinație cu IA. Ceea ce mi se pare mie interesant este că ideea asta este sau a devenit o memă (în sensul științific al termenului) ce sta la baza a ceea ce eu numesc intuiție colectivă umană. Asta înseamnă că suntem mai aproape ca oricând ca ea să devină realitate… Ca specie suntem într-un proces de acceptare a acestei posibilități … la fel cum dacă ne-ar vizita acum extratereștrii, impactul n-ar mai fi la fel de dramatic ca acum 20-30 de ani. Imaginația ne ajuta să înfruntăm viitorul.

Povestea (pe scurt)

 

Povestea (pe lung)

PS: Pentru cei cărora le-a plăcut personajul principal Takeshi Kovacs, el mai apare în două romane ale aceluiași autor (Broken Angels – 2003 și Woken Furies – 2005)

 

Last Updated on 03.03.2022 by Mugo

2 comments on “Carbon modificat”

Am tot auzit lucruri bune despre acest serial, dar am aflat și că o să apară și o reeditare a cărții curând, așa că mi-am propus să citesc mai întâi cartea 🙂

Ar fi o mișcare bună din partea editurii care deține drepturile de autor, având în vedere publicitatea gratuită facută de un asemenea film. Ar fi fost o mișcare și mai bună dacă editura ar fi știut din timp că romanul avea să fie ecranizat.

Lasă un comentariu