cs2015
CategoriesRubrica de Știință

Calendar Științific 2015

Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) este una din asociațiile implicate activ în promovarea științei în România. Am aflat de activitățile desfășurate de ASUR de pe internet, însă ceea ce m-a făcut să apreciez și mai mult eforturile celor implicați a fost strângerea de fonduri și susținerea publicării în România a celebrei cărți scrisă de Carl Sagan – Cosmos și la a cărei lansare am participat în luna mai a.c.

Pe lângă proiectele arhicunoscute – Bucharest Science Festival, Concursul Ziua Astronomiei, Expozițiile Xperiment, un alt proiect al ASUR-ului care mi-a atras atenția și care îmi place în mod deosebit este Calendarul Științific. Acesta se dorește a fi o replică a Calendarului Creștin Ortodox… Exact ăla pe care bunicii noștri se îngrijorau dacă nu-l aveau prins până de anul nou, în pioneze sau cu lipici, pe unul din pereții din bucătărie…

Calendarul Științific este un proiect anual, cu acoperire națională, menit să răspândească informațiile despre micile și marile descoperiri științifice care ne-au schimbat viața. Calendarul este editat și distribuit gratuit de ASUR, încă din anul 2010. În fiecare an, zece voluntari lucrează la colectarea, verificarea și selectarea informațiilor, pentru ca fiecare ediție să fie actualizată cu cele mai recente descoperiri din lumea științei.

Evident ASUR nu o să-ți ceară bani pentru efortul lor de a aduna și selecta informația din calendar, însă nici calendarul nu va apărea așa din senin (decât dacă îl descarci gratuit de pe www.calendarstiintific.ro), motiv pentru care în momentul de față se desfășoară o campanie de colectare a fondurilor necesare tipăririi și distribuirii lui în școli și celor interesați.

Poți să donezi cât vrei până pe 1 noiembrie, iar pentru sume fixe de 5, 15, 25, 30, 50 Euro primești tot felul de beneficii suplimentare. De exemplu, pentru doar 22.09 Lei (adică 5 Euro) primești 10 exemplare din Calendarul Științific, și ești invitat la sediul ASUR pentru a le ridica. Mai multe despre cum poți să donezi și informații despre campania de colectare a fondurilor, găsiți pe http://www.we-are-here.ro/p/calendar-stiintific-asur-2015

(Mă gândesc că ar fi fun să existe și un calendar similar al Science-Fiction-ului… Chiar așa… Ia să demarez eu unul într-o nouă postare 😀 )

Update: Azi 30.10.2014, pe la ora 15 s-a strâns suma necesară finanțării Calendarului Științific 2015. Pentru că am donat 5 euro, voi primi 10 exemplare. După ce le voi ridica de la ASUR, ofer jumătate din ele primilor 5 doritori care lasă un comentariu la această postare.

Last Updated on 04.03.2022 by Mugo

13 comments on “Calendar Științific 2015”

Me me meeee! Foarte faină inițiativa celor de la ASUR, chiar aș fi curioasă să văd fața alor mei când o să-l vadă 😀

De îndată ce le ridic de la ASUR (adică în curând…). O să dau de știre fiecăruia în parte și o să stabilesc atunci și modalitatea prin care va ajunge la el/ea. Până atunci mai am un poster de dat… Aștept să-și facă apariția și al cincilea comentator. 🙂

Violeta și Ghanda au primit calendarul. În curând și Cezar. Nu am primit niciun semn de la Bubu și Marian. Verificați vă rog folder-ul de spam al conturilor voastre de e-mail.

Salutare Vlad. Vorbește cu cei de la ASUR (asur.ro), cred că te vor putea ajuta gratis… Dacă nu mai au calendare disponibile, vor publica varianta PDF pe calendarstiintific.ro

Lasă un comentariu