Mă simt acasă printre copaci ~ Tolkien
Gard

Avizul pentru gaze

ATENȚIE: o serie de aspecte privind autorizarea executării lucrărilor de construcții au fost îmbunătățite prin actualizarea substanțială a Legii nr. 50/1991, de la finele anului 2019. Articolul de mai jos reflectă starea de fapt existentă la data publicării lui.

Mai întâi a trebuit să aflu care este furnizorul de de care aparțin. Nu pentru că terenul ar fi avut această facilitate ci pentru că pe la drumul principal trecea o țeavă de .

După ce am aflat că S.R.L. este firma care gestionează gazele în vecinătatea terenului, am intrat pe website-ul lor ca să caut documentele necesare obținerii unui . Nu am găsit nimic pe subiectul asta motiv pentru care le-am cerut detalii folosind pagina de contat.

Cum am văzut că nu primesc niciun feedback, m-am dus să mă interesez la sediul central al firmei situat pe Str. Vasile Alecsandri, Nr. 4, Clădirea The Landmark, Corp A, Et. 2, Zona 3, Sector 1, București.

Acolo am fost întrebat de ce nu m-am dus la sediul local al firmei. Am răspuns sincer că nu cunosc bine zona, că nu apărea nicăieri pe website ca ar exista așa ceva și că nici nu am găsit date despre avize cum am văzut la alte firme de distribuție a gazelor (mai user-friendly, am adăugat eu în minte). M-au pus să fac o cerere de mână. Am atașat la cerere dosarul făcut de firma de arhitectură și am plecat de acolo cu gândul că măcar am încercat…

După o zi am primit pe e-mail factura pentru aviz – „Tarif aviz amplasament: 257,65 lei”, iar peste 5 zile am fost chemat să ridic avizul favorabil. Dintre toate avizele luate acesta a fost cel mai scump dar și cel mai rapid obținut.

Din el am aflat ca țeava de gaze intrase și pe strada mea până pe la jumătate, grație unui vecin care se branșase de curând.

După o lună și jumătate am primit răspuns la solicitarea de pe pagina de contact în care mi s-a trimis o copie scanată după „Solicitare pentru acordarea avizului în vederea autorizării executării construcțiilor amplasate în vecinătatea obiectivelor/sistemelor, aflate în exploatarea PREMIER ENERGY S.R.L.”

Conform solicitării, acestea erau actele necesare:

  • Certificat de Urbanism (copie);
  • Memoriu tehnic privind lucrarea de construcție pentru care se solicita avizul;
  • Plan de încadrare în zona, scara 1:5000 (două exemplare, cu viză spre nechimbare);
  • Plan de situație, scara 1:1000 (două exemplare, cu viză spre nechimbare);
  • Alte acte (copii): CI, extras de carte funciară, acte de proprietate.

Cumva le aveam pe toate în documentația făcută de firma de arhitectură.

Spune-ți părerea!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: