Avizul de amplasament rețele apă potabilă și canal

În mod normal ar fi trebuit să scriu avizele, la plural, căci sunt două de la același furnizor – unul pentru și altul pentru . Eu practic am depus o singură cerere, dar ele au venit două.

Furnizorul, denumit pe scurt (de la Apă Canal Ilfov) este o destul de blamată pe rețelele sociale mai ales când plouă tare sau când presiunea apei scade pe coloană. În ceea ce mă privește, aveam nevoie practic de o negare, terenul meu neavând nici canalizare și nici rețea de apă în apropiere așa că nu știu cum e să îți intre apa în sau să faci un duș în 7 ore. Însă știu un lucru, această firmă este un exemplu demn de urmat în ceea ce privește serviciile în materie de avize. Toate informațiile necesare sunt clar prezentate și se regăsesc pe https://acilfov.ro/spatiu-clienti/avize/, -ul lor fiind prietenos și deci ușor de folosit.

Imediat după ce am transmis actele pe adresa lor de e-mail (fără restricția de 10 Mb, cu care deja mă obișnuisem de la celelalte avize), am primit un e-mail de confirmare cu numărul de înregistrare și termenul de răspuns (tot 30 zile). După evaluarea actelor am primit un nou e-mail cu detaliile de plată a taxei pentru /avize în valoare de 190,40 lei.

Un inconvenient (pe timp de pandemie) a fost faptul că după depășirea celor 30 de zile am sunat să văd de ce nu primesc avizul/avizele. Au verificat starea lui/lor (cineva din teritoriu nu-și făcuse treaba) și apoi în două zile l-am/le-am primit în format electronic, așa cum au promis. Un alt inconvenient a fost faptul că a trebuit să mă prezint personal să ridic și originalele, conform angajamentului luat în cererea depusă.

Și pentru că m-am luat după adresa din e-mail și nu am căscat urechea bine unde trebuie să mă prezint pentru a ridica originalele, m-am deplasat până la sediul central din Otopeni. Aici am aflat ca avizul/avizele mele au plecat la unitatea teritorială de care aparține localitatea în care am terenul, însă pentru ca tot m-am deplasat aici, le-au anulat pe acelea și mi-au dat avizele ca noi ștampilate și avizate ca la carte. Toată operațiunea nu a durat mai mult de 10 minute din momentul în care m-au găsit în sistem.

Lasă un comentariu