Gard Cu Unelte
CategoriesVerde stop!

Autorizația de Construire pentru gard

Prima investiție serioasă pe care m-am gândit să o fac, pe terenul pe care îl dețin, situat undeva în jurul Bucureștiului, a fost construirea unui gard. Legea chiar te obligă să îți împrejmuiești terenul proprietate privată. Și nu poți construi un gard fără Autorizație de Construire (excepție gardurile vii sau gardurile mobile).

În general, pentru a obține o Autorizație de Construire ai nevoie de o serie de documente și avize (un dosar întreg) în funcție de specificul construcției (investiției). Toate informațiile de care ai nevoie pentru această „aventură” se regăsesc în Certificatul de Urbanism (care nu e cel de informare ci unul specific „Certificat de Urbanism pentru obținere Autorizație de Construire împrejmuire perimetrală”, „Certificat de Urbanism pentru obținere Autorizație de Construire imobil de locuit cu x nivele”, etc).

Ca să înțeleg ce trebuie făcut în jungla birocratică din jurul autorizațiilor de acest tip, a trebuit mai întâi să înțeleg cum funcționează Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului dintr-o primărie mică.

Pentru orice document emis de acest departament se strâng un minim de două alte documente cu care se merge mai întâi la unul dintre consilieri, pentru avizare. Acesta verifică documentația pe care vrei să o depui (întotdeauna însoțită de o cerere) și dacă totul este în regulă, avizează cererea semnând și scriind de mână indicații cu privire la valoarea vreunei taxe. Mergi la casierie, plătești taxa, apoi ieși afară cauți xerox și faci copie după chitanță. Te întorci și depui originalul cu tot cu cerere și cu documentele anexe la Registratură. Acolo ți se dă un număr de înregistrare cu termenul legal de răspuns (30 de zile).

După vreo două săptămâni suni la Urbanism și întrebi care e stadiul cererii tale. Dacă ai noroc ea va fi gata înainte de termenul legal. Ridici apoi răspunsul la cerere tot de la Urbanism, mai exact de la consilierul care ți-a avizat documentele și/sau care s-a ocupat de solicitarea ta .

Pentru a obține Autorizația de Construire a gardului (care în termeni tehnici se numește împrejmuire perimetrală) am avut nevoie de un dosar, în dublu exemplar, cu:

Această listă de documente și avize variază în funcție de investiție (gard, casa etc.), localizare (utilitățile din zonă, magistrale, arii protejate etc.) și primărie.

Acum treaba stă în felul următor – poți angaja o firmă care să îți facă DTAC și care să umble după avize. Prețurile variază mult în ceea ce privește DTAC-ul, însă comisionul de obținere este cam 200 lei/aviz, pe lângă taxele cerute de furnizorii utilități de la care trebuie obținute avizele. O altă variantă e aceea de a face DTAC-ul cu un arhitect/firmă de arhitectură iar avizele le obții singur. Problema pentru un neinițiat, în această fază, este aceea că fiecare aviz necesită o documentație separată care îți poate da ceva bătăi de cap dacă nu ai mai făcut așa ceva în viața ta.

Problema cu DTAC-ul este aceea că firmele de arhitectură nu fac bani din garduri. Proiectele sunt prea simple. De obicei acestea se oferă gratuit ca bonus la proiectul pentru casă. Din acest motiv, în București, nu prea găsești firme dispuse să ți-l facă sau cele care ți-l fac cer sume de-a dreptul nesimțite (ex. 3000 lei). Nu vă imaginați că voiam vreun gard nemaivăzut, ba din contră unul dintre cele mai simple, din panouri de plasă bordurară.

După mai multe cereri de oferte am apelat tot la strategia think out of the box și anume am contactat o firma mică din afara Bucureștiului, care era dispusă să îmi facă DTAC-ul pentru suma de 500 lei și documentația avizelor pentru 50 lei/avizul urmând ca drumurile să le fac singur.

Abordarea aceasta a avut și unele mici dezavantaje, pe care le voi descrie în postarea despre DTAC, însă per ansamblu am ieșit bine.

Timpul petrecut de la depunerea cererii pentru Certificatul de Urbanism și până la obținerea Autorizației de Construire a fost de 178 de zile (în jur de 6 luni). Se putea obține într-un timp și mai scurt dacă nu aș fi întâmpinat pe parcurs diverse problemuțe (până la urmă inerente) și în toată această poveste trebuie ținut cont de faptul că a fost vorba de un proiect mic/simplu. Nu degeaba se spune că atunci când vrei să te apuci să construiești propriu-zis o casă trebuie să iei în calcul faptul că vei alerga, un an înainte, după hârtii. Autorizația a fost acordată pentru o perioadă de 24 de luni cu posibilitate de prelungire.

După obținerea Autorizației mai trebuie plătită o taxă de 0,1% din investiție, către Inspectorul Teritorial în Construcții București-Ilfov și de făcut încă alte minim 2 drumuri.

Taxele și drumurile efectuate pentru obținerea Autorizației de Construire pentru un gard:

COSTURIDRUMURI
 • 1 Taxă Certificat de urbanism – 12 lei
 • 1 Taxă Avizul de amplasament pentru gaze – 258 lei
 • 1 Taxă Avizul de amplasament pentru energie electrică – 113.05 lei
 • 1 Taxe poștale – 5 lei
 • 1 Taxă copie coordonate stereo – 25 lei
 • 1 Taxă Acordul de mediu – 100 lei
 • 1 DTAC și comision dosare pentru avize – 650 lei
 • 1 Depunere DTAC la AOR + comision – 100 lei
 • 1 Timbru de arhitectură – 10.56 lei
 • 1 Trasare în 4 puncte – 320 lei
 • 1 Copie legalizată după Contractul de vânzare-cumpărare – 42 lei
 • 2 Extrase de Carte funciară – 40 lei
 • 1 Taxă Autorizație de construire – 106 lei
 • 1 Taxă Inspectoratul Teritorial în Construcții București-Ilfov – 10.6 lei
 • Primărie – 6
 • Avizul de amplasament pentru gaze – 2
 • Avizul de amplasament pentru energie electrică – 2
 • Acordul de mediu – 5
 • OCPI Ilfov – 2
 • Trasare – 1
 • Poștă – 1
 • Notariat – 1
 • DTAC și comision dosare pentru avize – 2
 • Notificare Inspectoratul Teritorial în Construcții București-Ilfov – 2
TOTAL = 1792.21 leiTOTAL DRUMURI = 24

Întrebare retorică: Nu e mai ușor să construiești un gard ilegal?

ATENȚIE: o serie de aspecte privind autorizarea executării lucrărilor de construcții au fost îmbunătățite prin actualizarea substanțială a Legii nr. 50/1991, la finele anului 2019. Articolul de mai sus reflectă starea de fapt existentă la data publicării lui.

Vezi și Autorizația de Construire pentru puț și racord electric.

Last Updated on 03.03.2022 by Mugo

60 comments on “Autorizația de Construire pentru gard”

Din câte știu eu doar gardul viu sau gardurile temporare (precum panourile folosite de Jandarmerie sau cele care înconjoară un șantier) sunt exceptate de la obținerea autorizației.

Ce faci in situatia in care de doua saptamani ai un vecin nou. A gasit un gard din plasa cu ochiuri iar el vrea sa agate de gardul existent o plasa de umbrire ca sa nu se vada la el in curte. Mai grav, daca nu i se da voie ameninta ca va construi alaturi de gardul existent, un gard din tabla inalt de 2 m. In apropierea gardului, la 1 m, exista constructie cu fereastra care are vedere la vecin. Proprietatea a fost construita acum 60 de ani, fiind mostenita. In ce conditii are voie din punct de vedere legal sa puna acea plasa sau sa construiasca gardul din tabla. Doresc un raspuns la floryonof@yahoo.com. Multumesc anticipat.

Buna ziua , am un teren , deoarece copacii si oamenii au distrus acest gard , gard din stalpi de lemn si sarma ghimpata , pentru reparatie am nevoie de autorizatie ?

Un articol cool. Ma ajuta o gramada pentru a imi pregati dosarul de autorizatie. As dori si eu numele firmei care v-a facut DTAC-ul daca se poate. Va multumesc O zi buna.

Buna ziua, va rog frumos daca este posibil sa-mi trimiteti si mie numele firmei care va facut DATC-ul.
Multumesc anticipat

Buna ziua. Foare interesant articolul. Puteti sa-mi dati si mie datele firmei cu care ati facut DTAC-ul. Va multumesc. O zi buna.

Salutare! Mă aflu în punctul în care mi-am pregătit totul pentru constructia unui gard pe un teren pe care îl dețin (undeva într-o comună restrasă, într-o zonă și mai retrasă, pustie). Totuși, mă gândesc că nu mi-ar prinde rău să fac și o autorizatie. Mă puteți ajuta și pe mine cu datele firmei care a executat DTAC-ul, vă rog?

Buna ziua,
Am rugamintea , daca se poate, sa-mi comunicati numele firmei care v-a facut DTAC-ul.
Multumesc,

Buna ziua , foarte utile informatiile dumneavoastra.Daca este posibil as dori si eu numele firmei care a intocmit DTAC+ul. Va multumesc anticipat !

buna seara,
daca se poate, ma puteti ajuta va rog cu numele firmei care a intocmit DTAC ul,
multumesc

Bună-ziua am și eu o problema cu un vecin care peste noapte a construit un gard din tabla în fata geamurilor care mă privează de lumină naturală menționez ca construcția este pe acest amplasament din anul 1970 casa este cumpărată de la stat gardul propriu-zis este construit pe terenul primăriei care la concesionat acestuia distanta dintre imobile este de circa 150m atât vecinul cât și primăria invoca o autorizație de construcție ce respecta normele de construcție respectiv înălțimea standard de 190cm plus 60cm soclu. Deși realitatea din teren este altfe
construcția are 350cm nu știu ce să mă fac se pare că la primăria Mediaș dacă ai pile și relatii poți face orice.
Aștept răspunsdieter_bughiu@yahoo.com

vă mulțumesc anticipat

Nu sunt jurist de profesie. Dar… vă puteți da vecinul în judecată. Cel mai probabil există o autorizație dar ea nu a fost respectată.

Buna ziua,
Incerc sa obtin aviz pentru imprejmuire usoara fara fundatie . In certificatul de urbanism pe langa DTAC, DTOE,ridicare topo etc , au solicitat si Proces verbal de vecinatate . incerc sa dau de vecini in zadar terenurile nu au fost inscrise la OCPI si cei din primarie nu vor sa imi spuna care sunt vecinii . Ce se poate face in acest caz?

Din câte îmi amintesc, pentru că nu am intrat pe terenul vecinilor cu gardul (adică nu m-am abătut de la coordonatele topo) nu a mai fost nevoie de PV-ul respectiv.

salut, m-am uitat prin toate postarile tale, si nu am vazut deloc scris ce documente au fost necesare pentru eliberarea certificatului de urbanism, fie ca era pentru bransament sau pentru construire gard.

La noi in Magurele, pe langa multe documente aberante mai cer si ceva anume : Plan de situație pe ridicare topografică întocmit de arhitect. La tine a fost nevoie de asa ceva? Cum l-ai obtinut?

Eu momentan vreau sa obtin autorizatie pentru constructie gard, ca mai apoi sa fac bransament la curent pentru montarea de camere de supraveghere.

Multumesc,
Razvan

Salut. Am scris aici… https://mugo.ro/certificatul-de-urbanism/
Cât despre „plan de situație pe ridicare topografică întocmit de ARHITECT…” sunt de fapt planurile cadastrale. Dacă aveți cadastru pe teren și nu aveți o copie a lor de la vechiul proprietar, le puteți obțineți de la Oficiul de cadastru zonal. Arhitectul apare în peisaj după obținerea CU.

Salut. Mai am o nelamurire. Pe autorizatie de constructie scrie ca trebuie sa platesc 0.1% la Inspectoratul de stat in constructii.
Cei de la ISC au zis ca mai trebe sa platesc si 0.5% pe langa aceasta, desi in autorizatie nu scrie.
Legea ar fi in vigoare din 2015, dar vad ca tu nu ai platit asa ceva.
De fapt din suma nu ma pot prinde ca ai pus 106 autorizatie , 106 ISC dar ar trebui ca ISC sa fie de 10.6 RON ca e de 10 ori mai mica.

Mersi mult.

Salutare. Ai dreptate cu privire la cei 0.1%. Am făcut corecturile necesare. Referitor la ITC, persoana „binevoitoare” de la primărie mi-a sugerat, dată fiind valoarea mica a investiției, că pot sări peste etapa de ITC, dar măcar să plătesc în conturile ITC valoarea taxei, motiv pentru care nu știu nimic de taxa aia suplimentară de 0.5%.

Buna ziua!
Daca se poate, ma puteti ajuta va rog cu numele firmei care a intocmit DTAC ul,
Multumesc!

Buna ziua , foarte utile informatiile dumneavoastra.Daca este posibil as dori si eu numele firmei care a intocmit DTAC+ul. Va multumesc anticipat !

Buna seara. Ma puteti ajuta cu un sfat? . Am un teren (570mp) pe care doresc sa il imprejmuiesc (3 laturi, pe cea de-a 4a am vecini. Este gol, nu locuiesc acolo si nu se va construi pe el decat peste 4-5 ani. Insa doresc sa plantez cativa pomi fructiferi care sa creasca in timp.

Nu are nicio utilitate trasa, sunt in zona. Nu stiu pe unde vor intra gazele, lumina, apa deci nu pot intocmi dosarul cu tot ce cer ei acolo. Cum pot obtine autorizatie in acest fel? Gardul vreau sa fie temporar, adica dupa ce cobstruim casa, vom face altul. Ce ma sfatuiti. Va multumesc anticipat.

Va multumesc mult pentu raspuns. Gasisem intr-adevar si varianta aceasta, aveam o temere privind siguranta. Cat de sigure sunt si cat de usor poate pleca cineva cu ele in spate 🙂

E o soluție mai mult pentru a nu lăsa animalele să intre pe teren. Am văzut montate undeva și păreau destul de solide. Pot fi întărite cu cleme de prindere sau prin sudură.

Bună seara, vreau să fac un gard din placi de beton cu fundație între mine și vecinul și aș vrea să știu ce demersuri trebuie făcute, îmi trebuie autorizație de construcție și cât m-ar costa? Mulțumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde

Buna ziua. Da, aveți nevoie de autorizație și demersurile sunt cele explicate în acest articol. Începeți cu obținerea unui Certificat de Urbanism. Din câte îmi amintesc acest tip de gard era cam în jur de 100 lei metru linear. Cereți oferte din mai multe părți. E plin internetul de oferte pentru garduri din plăci de beton. Spor la construit.

Mulțumesc pentru articol! M-ați ajutat să înțeleg că-mi trebuie răbdare și timp. E și asta un soi de predictibilitate. Și o bază ca să iau decizii. Am o stare mai bună decât în urmă cu 4-5 zile. E greu să faci bine, dar ați reușit. A meritat efortul de-a scrie articolul. Felicitări! Aveți încă o bilă albă pe-acolo prin univers 🤗

Buna ziua , foarte utile informatiile dumneavoastra.Daca este posibil as dori si eu numele firmei care a intocmit DTAC+ul. Va multumesc anticipat !

Buna ziua. Daca este posibil as dori si eu numele firmei care a intocmit DTAC+ul. Va multumesc anticipat !

Salut, imi poti spune si mie numele firmei care a facut DTAC-ul? Am cumparat si eu un teren in Ilfov si as vrea sa fac un gard.
Multumesc.

Am vecina din spatele casei care și a făcut un gard de bolțari care este înclinat spre mine ca nu i a făcut fu dator cum trebuie unii bolțari de la gard sunt direct pe pământ și a început la stâlpii de legătură unde a turnat beton sa crape de sus pana jos autorizație sigur nu are a făcut cadastru pe el și gardul la făcut de la muchia casei mele nicidecum de la ea și când stau în gradina am impresia ca vine peste mine gardul și de unde a făcut gardul din ce în ce mai mult e întrata la mine cu 30 m mici numai am suprafață de m care o am în titlu de proprietate și nu știu ce sa fac cu ea am avut un gard cu plasa și țevi dar la scos dna și cred ca e depășită și de hotar ca mi a ieșit la cadastru din 1200 de m 1173 mai putini adică.

Chemați un topometrist (cadastrist) să vă traseze (înțărușeze) punctele cadastrale la limita cu vecina. Dacă observați o abatere considerabilă puteți apoi să faceți plangere la primărie.

Am făcut sesizare la primărie și la ISC și primăria mi a spus ca e caz civil și ca trebuie sa o dau în judecata iar cei de la cadastru au măsurat i mi apare mai puțin de 1200m cât am în titlu mai am 1173m și am făcut contestație sa măsoare iar și mi a spus cadarsistul ca nu are ce sa mi facă ca că-ți metrii a găsit ăștia sunt nu are el nici o vina ca numai am 1200m cât am dreptul la proprietate atât are 1200m casa cu gradina iar vecina în afara de gard pe spatele casei mele sia făcut 4 camere e peretele comun cu camerele ei adică se folosește de peretele meu ca întreb e legal treaba asta mai ales ca ea nu are nici un drepta casa ca nu a făcut o ea nu a dat bani ea dar de 17 ani îmi folosește pereții din spatele casei de numai pot nici sa izolez pereții din cauza ei ca mi a ocupat tot spatele casei mele care da spre curtea ei ce fac în situația asta ca primăria mi a spus ca nu am decât sa o dau în judecata și pt camere și pt gard la ambele nu trebuie sa aibă autorizație și la camere sa aibă o hârtie între proprietari ea e stăpâna pe pereții mei și mai se și cearta cu mine ca ea are perete comun la aceasta casa eu sunt moștenitoare cu act ea ce calitate are sa și dacă camere pe casa și pereții altuia ca întreb și ce pot sa fac în afara de tribunal a primăria a zis ca nu are ce sai facă ca are carte funciara și e caz civil

Pai pentru dvs e important ca raspunsul de la primarie sa il primiți oficial pe hârtie, prin care se constată abateri de la ce există în evidențele lor. Apoi vă puteți adresa și la Inspectoratul de stat în construcții, pentru alte dovezi (tot în scris) cu astea vă prezentați la un avocat și o dați în judecată. Banii pe proces și avocat ii recuperați de la vecina, pe cale legală. Sau puteți să vă reprezentați singura; Studiați puțin problema inainte.

Primăria. Mi a trimis o adresa la sesizarea care am făcut o ca și eu și ea avem carte funciara și ca trebuie sa o dau în judecata și atât nu altceva constatare ca au fost la imobil la ea și au verificat ca nu are autorizație și ca constata ilegal și sa îl dărâme nimic a spus ca nu avem ce sa i facem ca primărie și ca nu ai decât sa o dai în judecata adică tot eiu care sunt prejudiciat dar nu au menționat sa se facă măsurători sa vadă dacă a depășit hotarul dacă la făcut corect și restul autorizație deci nimic mi a spus ce v am scris mai sus adică pe o parte ei se spala pe mâini ca trebuia și sunt obligații viceprimari sau cine se ocupa sai facă o vizita la ea la imobil și sa facă verificările care trebuiau și după aia făceam eu ce trebuie ma pune pe mine parte vătămată sa ma judec cu ea ca să mi recuperez 30m care e întrata ea la mine și sia făcut cadastru între timp e Românie și legi normale ma gândesc sau fiecare face ce vrea și nimeni nu verifica pe teren despre ce e vorba va intreb deci trebuie sa mi fac dreptate în instanta pe un drept care e al meu ca mostenitir

Astăzi România de azi eu plătesc impozit la primărie de 17 ani ca ea sa și tina gardul la mine și nimeni nu o verifica ca nu are ce sa i facă ați mai pomenit asa ceva și ea sta cu gardul bine mersi în continuare la mine fără nici un stres adică sa cheltui tot eu prin tribunal bani ceea ce mi se cuvine eu nu am întrat la ea ea da

Am primit adresa dar nu este vb de nici o abatere mi a răspuns ai și tu și ea carte funciara și vezi acolo suprafață ață nimic altceva și a rezolvat problema primaria

am primit dar nu concret adica nu mi a spus daca are sau nu autorizatie ca nu a respectat legea sunt sau nu abateri , nimic ca are carte funciara din 2005 cum am banuit eu si ca vad acolo suprafata cat are si ce mai scrie acolo asta a fost raspunsul primariei.

primaria nu face nimic a spus sa o dau in judecata si cei de la isc la fel deci nu fac nimeni nici unii si nici altii mie ca la primarie o fii aranjat cu ei ceva sa numai pot face eu nimic ei i am rugat sa mi spuna sau sa mi dea doveziile ca gardul e legal sau nu nimic o tine langa cu tribunalul o dau in judecata si daca si judecatorului ii da bani face aranjamente cu el ce fac am sanse sa castig procesul sau platesc bani degeaba si ei e f bine in continuare? Primaria la taxe e prima sa ti ia dar sa ti faca dreptate sau sa te ajute se face ca ploua nu vede nu aude.

ISC mi a răspuns și a spus ca primăria e obligata sa verifice cf nu știu ce lege sau articol viceprimarii sau consilieri și cine mai au atribuțiile în primărie de control nu ISC după ce primesc ISC răspuns de la primărie intervin și ei dar lor li sa dat acceadi adresa ca și mie deci practic nici o soluție ia scris ISC ca trebuie sa o dau în judecata același răspuns lor de la ISC ca și mie dar nimic altceva ca a găsit abateri la ea sau ca e făcut ilegal nimic nimic

Buna ziua am primit iar adresa de la ISC si specifica ca faca primaria nu a amendat o cf contraventiilor din legea respectica se prescrie in 3 ani si ca ea are carte funciara din 2005 si ca daca ma simt prejudiciata sa apelez la instanta vi se pare normala chestia asta acest raspuns si de la ISC si de la primarie . Primaria dupa cum vad o acopera ca are carte funciara dar nu a venit la imobil la ea sa faca verificari daca toate s-au construit legal cu autorizatii si daca are si actele doveditoare,, ISC i mi spune ca daca ma simt prejudiciata sa apelez la instanta deci pe romaneste aceste 2 institutii nu face nimic si nici nu ea masuriel legale care trebuie si eu ce sa fac in situatia asta sa o dau pe ea in judecata pe dreptul meu, ca ea nu are nici o calitate sa aiba perete comun cu mine pe casa mea, eu macar sunt mostenitoare am act doveditor, iar cu gardul la fel sa l tina bine mersi la mine in curte lipti de culmea tot casa mea nicidecum nu e facut la ea e o derogare de 30 m intrata la mine, si ce sa fac in situtia asta este dreptatea in romania se incurajeaza ilegalitatile ca se prescrie dupa cativa ani va iintreb? Ea se foloseste in continuare bine mersi ca nu o controleaza nimeni , si cam asa sta treaba si cu perete comun pe pereti si cu gard de boltari si cu galagia care o face pe peretii mei cum vi se pare e buna treaba asta, sa cheltui bani in instanta adica tot pagubitul trebuie nu autoritatile abilitate care iau bani si ar trebuii sa si faca treaba ca de aiai sunt platiti,.

Buna ziua. Trebuie să vedeți puțin lucrurile și din perspectiva autorităților. În mediul rural regulile cadastrale sunt ca si inexistente, în unele sate de abia acum se face intabularea (care în mare permite delimitarea clară a terenurilor după coordonate exacte). Eu personal am întâmpinat dificultăți în a identifica un teren cu acte din anii 90, când nici xerox nu exista.
Dacă ar fi existat suport legal pentru speța dvs, erau obligați să vă ajute. Pe de altă parte… eu nu prea înțeleg reținerea dvs de a vă face dreptate în instanță. E dreptul dvs.

Ma ajutat ca a zis ca să o dau în judecata ca ea are carte funciara din 2005 și cadastru făcut la mine abia acum am făcut cadastru la casa și ISC mi a scris ca dacă primăria nu a amendat o s a prescris în 3 ani de când a făcut ilegalitățile dar nu vine primăria sa verifice nimic adică ei se spala pe mâini ea a fost învățată de cineva probabil și i o fii spus ca las o ma pe vecina ta ca nu are ce sa ți facă și ISC mi a spus ca dacă ma simt prejudiciat sa o dau în judecata sa înțeleg de la dvs ca o dau în judecata degeaba asta înțeleg din mesaj. Adică cei care fac ilegalități nu întreabă nici dracu de asta sa înțeleg

Nu. Din contră, am ajuns și eu la concluzia că numai dând-o în judecată vă veți putea face dreptate.

Mulțumesc pentru răspuns am impresia ca și ISC și primăria ori o acoperă ori se face ca nu vede și nu aude deci în autorități nu ți poți pune baza

Buna seara. Foare interesant articolul ca si cel cu AC pentru put si racord electric. Puteti sa-mi dati si mie datele firmei cu care ati facut DTAC-ul. Va multumesc anticipat. O duminica frumoasa.

Buna ziua,
Ajutati-ma va rog cu numele firmei cu care ati facut DTAC.
Pentru ENEL vad ca am nevoie si de Plan de încadrare în teritoriu/zona si de Plan de situaţie, respectiv plan privind construcţiile subterane, la scară, în două exemplare, cu amplasarea obiectivelor investiţiei. Dumneavoastra de unde le-ati obtinut?
Multumesc anticipat si felicitari pentru articol!
Mihaela

Va trimit detaliile firmei pe e-mail.
Acele planuri vin anexate la Certificatul de Urbanism.

Buna ziua,
Am rugamintea , daca se poate, sa-mi comunicati numele firmei care v-a facut DTAC-ul.
Multumesc,

Bună ziua! Mulțumesc mult pentru acest articol, mi-a fost de mare folos, am reușit să ridic un gard conform legii. Am o întrebare: gardul trebuie intabulat?

Cred că da. Dar mă gândesc că ar fi rezonabil să se facă după construcția altor elemente.

Lasă un comentariu