3 ani de Golemie

După trei ani de viață online îmi iau la revedere de la Golem14. El nu moare cu adevărat ci se metamorfozează, pe principiul nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă*…

Scrisul pe un blog e un exercițiu benefic pentru un scriitor în devenire, la fel și povestirile. Pentru mine însă era prea in pentru că am descoperit că îmi place să mă întind… Daaaa, să spun povești luuunuuuuuuuugi. Cred despre mine că-mi stă mai bine ca romancier decât ca autor de proza scurtă. Bănuiam de ceva vreme că am astfel de apucături, însă m-am lămurit definitiv de abia după ce am terminat romanul cu care voi debuta în toamnă. A scrie un roman iți ia ceva timp, iar dacă mai e și hard SF… ei bine, poate deveni un suplu masochist. Dacă era după mine nu l-aș fi terminat nodată…

a reprezentat și un model de personaj, nu doar inspirația pentru numele unui blog. E genul ăla de ființă/entitate care te strivește cu inteligența sa. Cei care nu au citit aceasta nuvelă, dar au citit Dune, și-l pot închipui pe ca fiind un fel de Împăratul Zeu al Dunei. Dar, în final, personajul ăsta este a lui , așa cum Împăratul Zeu al Dunei este a lui și amândouă reflectă mintea genială a acestor scriitori. Nu mă ridic eu la nivelul lor, însă, de la o vreme am simțit nevoia să-mi promovez personajul/personajele mele sau munca mea… Altfel spus, să mă promovez pe mine în ipostaza de tan și autor. Nevoia asta face parte din seria de crize de identitate, de care mai sufăr uneori: Who or what the fuck am I?

Pentru început am renunțat să mai scriu sub pseudonimul , apoi mi-am achiziționat un domeniu .ro cu numele meu (la cât de comun e, mă mir că nu l-a luat altcineva până acum). O vreme golem14.com a funcționat în paralel cu florinstanciu.ro și în final cel din urmă la devorat pe primul. De fapt, golem14.com s-a metamorfozat în florinstanciu.ro, informația este în mare același numai că e mai bine structurată pe categorii (cred eu…).

Golem14 a fost așadar o călătorie frumoasă. Ea s-a născut de ziua mea acum trei ani și o să se încheie tot de ziua mea – așa ca o sărbătoare strict personală. Nu o să renunț la a mai scrie postări pe blog sau recenzii, însă o voi face ocazional (cum de altfel am făcut în ultimul an) la noua adresă: florinstanciu.ro. Nu voi renunța n la pagina de „Golem14” pentru că mi se pare că în jurul ei s-a format o colectivitate frumoasă, la fel și în jurul satelitului său – grupul de Ambasada SF&F„.

În acord cu noua direcție am creat pe pagina de autor Florin Stanciu unde voi posta informații despre evenimente la care partp și ce mai public eu din când în când.

* Antoine Laurent Lavoisier
Photo: Drew Coffman

4 comentarii la „3 ani de Golemie”

Lasă un comentariu