void_sector_by_kuldarleement
CategoriesGolem14

2 ani de Golemie

Pe 28 iunie Golem14 împlinește doi ani de existență. În arhivă se regăsesc, însă, postări mai vechi de 28 iunie 2014, și asta pentru că golem14.com a rezultat din mai multe proiecte anterioare adunate sub un singur acoperiș. Astfel, prima postare sub noul domeniu (format) a fost despre numele și tema blogului, urmată fiind de una despre Clubul de Lectură Nemira și o recenzie la Rendez-vous cu Rama.

Golem14 a strâns până acum 222 de postări și 139 de comentarii, ceea ce nu e mare lucru pentru un blog care încearcă să facă bani din blogging sau unul care caută popularizarea excesivă a unui anumit subiect, dar cum oricare din acestea nu reprezintă un scop în sine pentru Golem14, pot spune că sunt mulțumit de numărul lor pentru că eu îl văd ca pe un loc… sau ca pe o cutie… cu amintiri la care mă întorc uneori…

Din totalul de postări 88 au fost despre Science-Fiction, 87 despre Știință și 75 despre subiecte generale sau amestecuri dintre acestea și primele două.

În cei doi ani cele mai vizualizate postări au fost: „Un mit pe cale să fie spulberat: românii nu au exclusiv gene de daci și romani, așa cum se crede” (locul 1), „ADN-ul tracilor, latinii care se trag din daci și alte povești de adormit copiii” și „Ce ar trebui să știi dacă vrei să înveți Python” (locul 2) și „Top 14 cărți SF românești publicate în 2013” (locul 3).

Și pentru că mereu e loc de mai mult, Golem14 își sărbătorește existența lansând un nou CONCURS, în urma căruia câștigătorul va primi un volum din Exit. Povestiri de dincolo. Pentru a participa la concurs tot ceea ce trebuie să faceți este să lăsați în secțiunea de comentarii, în câteva cuvinte, impresia voastră generală (sau impresiile dacă aveți mai multe) despre golem14.com, până pe 27 iulie 2016. Câștigătorul vă fi desemnat prin tragere la sorți.

Photo: Void sector by KuldarLeement

Last Updated on 03.03.2022 by Mugo

One comment on “2 ani de Golemie”

cunosc acest blog de când era mai mititel. Îi știu și o altă față. Fiecare postare îmi aduce ceva nou: un eveniment la care vreau să iau parte, lucruri pe care nu le știam despre lumea ce ne înconjoară și să nu uităm pastila de râs (excursia la festivalul SF de la Râșnov).

Lasă un comentariu